• hr
  • en
  • de
  • it

Dva mladića ´počistila´ tri jahte u Rovinju

Dvojica mladića, 19-godišnjak iz Zagreba i 22-godišnjak iz Rijeke, koje je policija zatekla kada su u nedjelju oko 22.20 sati plivajući prilazili obali u uvali Lone i pritom gurali gumenjak nakrcan stvarima sumnjivog porijekla, osumnjičeni su za dvije provalne i jednu običnu krađu.
Naime, policija je odmah posumnjala da se u čamcu nalaze ukradene stvari pa je dvojac uhićen. Krim-obradom utvrđeno je da su mladići netom prije nego što su uhvaćeni provalili u jahtu u vlasništvu 30-godišnjeg državljanina Slovenije iz koje su Riječanin i Zagrepčanin ukrali raznu tehničku robu, sunčane naočale i novac, oštetivši Slovenca za nekoliko tisuća kuna.
Utvrđeno je da su dan ranije provalili u jahtu u vlasništvu 42-godišnjeg državljanina Italije, iz koje su također ukrali raznu tehničku robu, novac i gumeni čamac oštetivši 42-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. Prvu operaciju tandem je izveo proteklog petka kada je iz jahte u vlasništvu 46-godišnje talijanske državljanke odnio raznu tehničku robu i novac.

Izvor: www.glasistre.hr