• hr
  • en
  • de
  • it

Dubrovnik uz bok Miamiju i Riju

Popularni internetski portal Fly.com, najveći svjetski pretraživač letova po cijenama, uvrstio je Dubrovnik među pet odredišta u svijetu u koja se u 2012. godini zrakoplovima iz Velike Britanije može posebno povoljno putovati.
Zahvaljujući nižim cijenama letova, ali i marketinškoj pomoći portala Fly.com koja je ovim odabirom neočekivano stigla hrvatskim turističkim djelatnicima, broj britanskih turista ove bi godine u našoj zemlji mogao biti i veći nego lani.
Dubrovnik je u ovom izboru zauzeo treće mjesto, s cijenama letova koje su u posljednjih nekoliko godina smanjene za 41 posto, i to zahvaljujući znatno većoj konkurenciji zrakoplovnih tvrtki, a posebno niskotarifnih avioprijevoznika na toj ruti, utvrđeno je u analizi koju je proveo Fly.com.
Na prvome mjestu njihove ljestvice top 5 odredišta s najpovoljnijim cijenama putovanja zrakoplovima je Miami u SAD-u, za koji su letovi sada 23 posto povoljniji nego lani, dok je na drugome mjestu Rio de Janeiro s letovima 17 posto jeftinijima nego prošle godine. Ljestvicu najpovoljnijih zaključuju Firenca i San Diego u SAD-u.
Izabrano je i pet odredišta s najnepovoljnijim cijenama. Prednjači Sharm el Sheikh u Egiptu, a drugi je otok Kos u Grčkoj. Na ovoj strani liste još su i Dalaman u Turskoj, te Murcia i Las Palmas u Španjolskoj.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr