• hr
  • en
  • de
  • it

Dubrovnik u vrhu svjetskih čuda

Dubrovačka stara gradska jezgra koncem kolovoza bila je nominirana za titulu osmog svjetskog čuda koje je pokrenuto na Internetskoj stranici za putovanja Virtual Tourist.
Dubrovnik se našao u društvu odabranih atrakcija među kojima je bilo više desetaka nacionalnih parkova, spilja, modernih arhitektonskih ostvarenja, povijesnih građevina i slično, a od europskih atrakcija među prvih deset našle su se i Škocjanove jame u Sloveniji, također zaštićena UNESCO prirodna baština. Prvi među odabranima je Nacionalni park u čileanskoj Patagoniji Torres del Paine.
Opis Dubrovnika na stranici glasio je 'Dubrovnik je poznat kao Perla Mediterana, Dubrovnik je smješten na najjužnijem dijelu dalmatinske obale. Grad uvršten na listu UNESCO -a je primjer odlično sačuvanog kasno-srednjovjekovnog utvrđenog grada'.
Glasovanje je trajalo do konca rujna, a rezultati su upravo objavljeni na Internetskoj stranici na kojoj se i glasovalo, među ostalim i putem linka na web-stranici TZ grada Dubrovnika.
Ljepota i atraktivnost Dubrovniku su donijeli u 2013. još jedno priznanje međunarodne javnosti u nizu onih koje je pobrao tijekom uspješne turističke 2013. godine.

Izvor: www.dulist.hr