• hr
  • en
  • de
  • it

Drugi tjedan počinje zagrebački sajam nautike

Tradicionalni Zagrebački nautički sajam održati će se od 13. do 17. veljače 2013. u paviljonima Zagrebačkog velesajma, a u svom 22. izdanju izložiti će bogatu ponudu brodskih motora, opreme za ronjenje, ribolov i jedrenje, te nautičke odjeće i obuće, što tu priredbu redovito čini dobro posjećenom, kao i poslovno najuspješnijim nautičkim sajmom u regiji.
Kao nezaobilazno mjesto okupljanja najpoznatijih svjetskih proizvođača plovila, ali i domaćih brodograditelja, zagrebački nautički sajam dugogodišnji je član IFBSO, međunarodnog udruženja najvažnijih svjetskih organizatora nautičkih sajmova. Sajam prati slogan „Ploviti, otkrivati, živjeti", a hrvatskim malim brodograditeljima nude se posebne pogodnosti kako bi posjetitelji u sajamskim paviljoniima mogli vidjeti ono najzanimljivije iz njihovih škverova. Gotovo svi domaći brodograditelji koji uspješno opstaju na tržištu spremaju svoje nove modele koje će predstaviti nautičkoj publici u Zagrebu.
Zagrebački sajam nautike pratiti će i mnogobrojni stručni skupovi u organizaciji udruga malih brodograditelja, a biti će tu i bazen u kojem će ronioci iz Hrvatske i inozemstva demonstrirati svoje umijeće i još mnogo atraktivnih sadržaja zbog kojih se isplati biti na ovom sajmu.

Po prvi puta Zagrebački velesajam organizirat će u istom terminu uz sajam Nautike i sajmove:
CROTOUR - međunarodni sajam turizma,
INGA - međunarodni sajam hrane i pića, te
HOTEL & GASTROTEH - međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa

Od događaja i stručnih skupova koji prate sajam mogu se izdvojiti:

  • Tečaj Sigurnost na moru - voditelj Šime Stipaničev
  • Predavanje: Samogradnja broda, od planiranja do uspješne realizacije, s mnogim praktičnim savjetima
    Organizator Nenad Vlahović
  • Sjednica Udruženja male brodogradnje Organizator HGK, Županijska komora Rijeka

Više informacija na sajamskom blogu: http://nautikazagreb.wordpress.com/