• hr
  • en
  • de
  • it

Donacija opreme s jahte Reverie

U ponedjeljak, 25. veljače 2013. god. u 11.00 sati u Gradskoj upravi Grada Šibenika upriličena je donacija tehničke opreme motorne jahte „Reverie", koja je posredstvom NCP Remontnog brodogradilišta Šibenik, Grada Šibenika i gradskog Crvenog križa dodijeljena obiteljima Huseljić i Ramić, te šibenskim dobrotvornim udrugama „Sveti Antun" i „Izvor ljubavi".
Kapetan jahte „Reverie", Dubrovčanin Tomi Holer izrazio je zadovoljstvo mogućnošću da se ispravna tehnička oprema koju jahta redovno zamjenjuje modernijom na ovaj način usmjeri i trajno koristi. Riječ je o tri LCD televizora, tri DVD playera, te dva računala s pisačima i tintom.
Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović kazao je kako se nada da današnja donacija otvara put sličnim dobrotvornim akcijama u budućnosti na kojima će i dalje surađivati posredstvom NCP-a i gradskog Crvenog Križa.
Jana Gaćina, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija NCP Remontnog brodogradilišta Šibenik kazala je kako NCP već godinama ukazuje da boravak megajahti u Hrvatskoj ima važan gospodarski učinak za lokalnu industriju, a današnja gesta pokazatelj je i društvene odgovornosti uprave jahti. Uz socijalnu komponentu ovakva akcija potiče i na ekološko promišljanje da ispravna, a nekorištena oprema ne mora biti predmet skladištenja ili otpad, već se može namijeniti u druge društveno i javno korisne svrhe.
Jahta „Reverie" duga je 70 m i broji 20ak članova posade. Jahta inače redovito zimuje na zapadnoj strani talijanske obale ili na jugu Francuske, a ove zime po prvi put radove održavanja i popravke obavlja u Hrvatskoj i to u šibenskom remontnom brodogradilištu.

Izvor:  Jana Gaćina NCP