• hr
  • en
  • de
  • it

D-Marin dobitnik srebrne nagrade EcoVadis

 

D-MARIN MEĐU VODEĆIM USLUŽNIM KOMPANIJAMA U SVIJETU ZA PROGRAM ODRŽIVOSTI

D-Marin spada među 24% vrhunskih svjetskih kompanija u uslužnoj djelatnosti koje se zalažu i primjenjuju održivo poslovanje

Zagreb, 13. 10 .2023 -  D-Marin mreža premium marina, dobitnik je srebrne nagrade od strane najpouzdanijeg svjetskog pružatelja ocjena poslovne održivosti EcoVadisa za svoju snažnu posvećenost održivosti, ojačavši time svoju poziciju unutar globalne uslužne industrije. 

Ovo postignuće donosi napredak za  D-Marin u odnosu na 2022., uzdižući grupu  među  24% najboljih globalnih kompanija unutar uslužne industrije u svijetu, u odnosu na 30% od prošle godine. Ovaj napredak u ocjeni održivosti odražava predanost D-Marin mreže premium marina  u primjeni održivih praksi kroz svoje poslovanje.

D-Marinu je priznanje dodijeljeno nakon stroge procjene kompanijskih  praksi održivosti i obveza prema 21 pokazatelju iz četiri područja: okoliša, radnih i ljudskih prava, poslovne etike i održive nabave. Procjena se temelji na strogim globalnim standardima, koji su svake godine sve stroži, zbog čega se kompanije, iz godine u godinu, moraju sve više zalagati za održivost kako bi  postigle  napredak u ocjenama.

D-Marin održava snažnu strategiju ekološkog i društvenog upravljanja replicas bolsos vođenu svojom misijom uspostave "održivih marina za današnje i buduće generacije", koja se sveobuhvatno bavi sa sva četiri procijenjena područja.

"Vrlo smo ponosni što smo među 24% najboljih kompanija u globalnoj uslužnoj industriji. EcoVadis svake godine podiže i standarde, a mi kao kompanija  pozdravljamo izazove koje donose. Održivost više nije puki koncept; to je imperativ i odgovornost za osiguravanje održivog svijeta,  ekološkog i etičkog, za naše timove, dobavljače i zajednice u kojima poslujemo. Ostajemo postojani u našoj potrazi za ovim temeljnim načelima", izjavila je Areti Priovolou, službenik za zdravlje, sigurnost i okoliš u D-Marinu.

Christina Samoulada, direktorica ljudskih potencijala u D-Marinu, se nadovezala: "Napredak u EcoVadis sustavu dokaz je kolektivnih napora naših timova u marinama diljem Mediterana te stalne predanosti održivom poslovanju. Usklađivanje sa zahtjevnim standardima, kako bi poslovanje postalo održivije, nije samo ispravna stvar koju treba činiti, već mora biti  ukorijenjeno u naš korporativni DNK. Neprestano težimo poboljšanju, pokazujući našu predanost odgovornosti prema okolišu i dobrobiti zajednice".

 

O D-Marin mreži:

D-Marin - selection of premium marinas - osnovana je 2003. godine sa sjedištem u Grčkoj. Upravlja s 23 marina u 8 zemalja - Grčkoj, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Španjolskoj, Italiji i Malti, s gotovo 10.000 vezova i suhih dokova koji mogu primiti više od 2.000 plovila. D-Marin je posvećen pružanju vrhunskih iskustava plovidbe svojim klijentima kroz isporuku jedinstvenog standarda kvalitete i najviše razine usluge privatnim korisnicima i poslovnim partnerima.

 

Izvor: 404 agency., K. Ana