• hr
  • en
  • de
  • it

Destinacijsko DA u Hvaru

Splitsko-dalmatinska županija ove godine obara turističke rezultate, a ukorak s tim ide i 'Sunčani Hvar', najveća otočna hotelska tvrtka. Nakon uspješne sezone, hvarski hotelijeri nastavljaju s iznimno dobrim rezultatima i u posezoni, a da bi oni bili usporedivi s istim razdobljem prošle godine, kamp 'Vira' isključen je iz izvješća.
Tako je u rujnu ostvaren 4,8-postotni rast noćenja i porast od 4,4 posto u prihodu po sobi, dok je u prvih devet mjeseci 'Sunčani Hvar' ostvario porast od 6,46 posto u noćenjima i 5,27 posto u prihodu po sobi. Kad se u izračun uključi i kamp 'Vira', ostvareno je 25-postotno povećanje noćenja u rujnu, te 6,5 posto više prihoda po sobi, dok je kumulativno u prvih devet mjeseci ostvareno 27 posto više noćenja i 8,2 posto više prihoda po sobi.
A jedan od najvažnijih tržišnih segmenta za pred i posezonu u 'Sunčanom Hvaru' su svakako destinacijska vjenčanja, pa tako s ponosom ističu da u tom segmentu bilježe kontinuiran rast od 20 do 30 posto iz godine u godinu.
Prema dosadašnjim podacima o prodaji i upitima za organizaciju vjenčanja, kao i pojačanim marketinškim naporima, u 2015. godini očekuju porast od 50 posto u organiziranim destinacijskim vjenčanjima. Samo su, ilustracije radi, tijekom rujna ove godine organizirali čak dvanaest vjenčanja za parove iz cijeloga svijeta - od Južne Afrike do SAD-a i Australije.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr