• hr
  • en
  • de
  • it

Dani hrvatskog turizma u Bolu na Braču

Danas su otvorene online prijave za Dane hrvatskog turizma, tradicionalni skup turističkih djelatnika koji će se ove godine, 26. i 27. listopada, održati u Bolu na Braču.

Radni dio programa DHT-a odvijat će se u Bluesun hotelu Elaphusa, kao i dodjela godišnjih turističkih nagrada predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima i to po novom modelu.
Na dvodnevnom skupu analizirat će se turistička sezona 2016. te najaviti glavne aktivnosti za pripremu turističke 2017. godine. Prvoga dana skupa održava se 16. hrvatski turistički forum s temom „Zračni prijevoz u turizmu - preko granica do cjelogodišnjeg poslovanja".
U nastavku, bit će održana prezentacija „Nacionalni turistički brand - mjerenje učinkovitosti i smjernice za 2017.", dok je u večernjim satima predviđeno svečano otvorenje DHT2016 i dodjela godišnjih hrvatskih turističkih nagrada.
Drugoga dana skupa bit će predstavljeni rezultati istraživanja „Djelatnici - pokretačka snaga turizma" te prezentacija „CRO kartica - poticanje domaće turističke potrošnje". U poslijepodnevnim satima predviđen je okrugli stol s temom „Kako do konkurentnog i održivog modela upravljanja hrvatskim turizmom".
Isto tako, održat će se niz sastanaka, radionica i tematskih prezentacija, kao i skupovi strukovnih udruga u turizmu. Na večernjoj završnici Dana hrvatskog turizma bit će dodijeljene godišnje nagrade „top 10 hrvatskog turizma".
Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komore i Hrvatska turistička zajednica.

Izvor: www.mint.hr