• hr
  • en
  • de
  • it

Danas Vujasinović jedri za medalju

Nakon što se dva dana zbog bonace nije jedrilo jučer su u uvjetima nestabilnog laganog vjetra održana čak tri plova. Bilo je vrlo uzbudljivo na regatnom polju, rezultati su se drastično mijenjali nakon svakog održanog jedrenja, a mi smo s velikim nestrpljenjem iščekivali plasmane CRO 69 jedrilice, odnosno Milana Vujasinovića. Izvrsno peto jedrenje u kojem je bio treći nakon pet plovova ukupno donijelo mu je broj jedan!

Prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u premijernoj sezoni u novoj disciplini. Malo je reći čudesno! Slijedeća dva plova nisu bila toliko dobra za Vujasinovića, ali uspio je zadržati poziciju s koje se može boriti za medalju. Brazilac Jorge Zarif ima sigurno zlato.
- Meni je na ovom Svjetskom prvenstvu cilj bio ući među najboljih 15, što bi isto bio izvrstan rezultat za prvu godinu, meni je ovo tek četvrta ili peta regata u Finnu. Borim se za medalju, jako mi je žao današnjeg dana, imao sam i malo nesreće, mogla je biti sigurna medalja već danas. Sutra će opet biti lagani vjetar, po čemu idem poprilično brzo i mislim da je realno očekivati da se tu ostvari medalja. Ne zanima me šesto ili sedmo mjesto, zanima me medalja i na to ću sutra ići - razmišlja Milan Vujasinović.

Prvih pet: 1. Zarif (BRA) 38 bodova, 2. Edward Wright (GBR) 64 boda, 3. Jonathan Lobert (FRA) 64 boda, 4. Peter Jan Postma (NED) 69 bodova, 5. VUJASINOVIĆ (CRO) 69 bodova.

Ivan Kljaković Gašpić krenuo je također dobro, nakon pet jedrenja bio je deseti, nakon šest osmi, i s obzirom na bodovno stanje mogao se sa dobrim sedmim plovom ubaciti u borbu za medalje, međutim nije išlo, nadomak cilja dobio je drugi penal za nedozvoljeniporiv i prema pravilima morao se povući iz plova. Zasad je 15., sutra jedri još jedan plov.
Cijeli tjedan nije išlo, kad imaš loš osjećaj od početka do kraja ni ne može drugačije. Štogod sam probao nije išlo. Niz okolnosti ove godine donijele su malo niže plasmane nego prošlih godina. Manje regata, upala pluća taman kad sam počeo ozbiljno s treninzima, k tome prošle dvije godine spremao sam se stalno za jaki vjetar, jedrio sam vrlo malo po laganom vjetru, i ovdje su bile najave za jaki vjetar, tako sam spremao i opremu, a ništa, idemo dalje. - nezadovoljan, ali racionalan je Ivan Kljaković Gašpić.

 

Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 32. Josip Olujić, 61. Dan Lovrović, 63. Tudor Bilić. Vujasinović će sutra pokušati Hrvatskoj donijeti sedmu seniorsku medalju sa svjetskih prvenstava. Četiri imaju Šime Fantela i Igor Marenić - zlato i tri bronce (2009.-2012.), broncu ima Ivan Kljaković Gašpić (2009.) i srebro Tonči Stipanović (2012.)

 

Izvor: www.ezadar.hr