• hr
  • en
  • de
  • it

Danas se zaprimaju prijave za Zadarsku Koku

Danas, u petak 21. listopada, u 16 sati počinju se službeno primati prijave za Zadarsku Koku. Svi zainteresirani za sudjelovanje na najmasovnijoj zadarskoj regati krstaša, zakazanoj za subotu 22. listopada, trebaju popuniti obrazac za prijavu, te preuzeti startni broj.
Kotizacija se ne naplaćuje, sudjelovanje na regati je besplatno. Prijave se primaju od 16 do 21 sat u prizemlju Jedriličarskog doma na Vitrenjaku.

Start Zadarske Koke predviđen je u subotu 22. listopada u 11 sati kod gata na Obali Kralja Krešimira Četvrtog. Tri su moguća kursa, ovisno o smjeru vjetra. U sve tri opcije start i cilj su ispred gata. U slučaju zapadnjaka regata će startati u pravcu oznake ispred Puntamike, u slučaju juga flota će krenuti prema prvoj oznaci ispred Punte Bajlo, dok će u slučaju bure ruta sudionike voditi oko otoka Ošljak.
Prognostičari za subotu najavljuju lagan vjetar. Pobjednici regate bit će proglašeni navečer na velikoj fešti na Vitrenjaku, koja počinje u 19 sati. Zadarska Koka održava se u suradnji sa Turističkom zajednicom Zadarske županije, uz podršku glavnog sponzora OTP banke.

Prošle godine na Zadarskoj Koki nastupilo je 96 jedrilica s oko 450 sudionika.

Izvor: www.zadarskilist.hr