• hr
  • en
  • de
  • it

Danas ispraćaj pulskih jedriličara na put oko svijeta

Danas, u nedjelju 22. srpnja, kada u 17 sati u lučici Bunarina, Robert Išić i Nevenko Babin podignu jedra na svojoj jedrilici Zuri, to će označiti kraj jednoipolgodišnjih priprema i istovremeno početak jedne velike, neobične i dugoočekivane dvogodišnje avanture. Naime, u tom vremenu ova dvojica Puljana planiraju oploviti svijet i to onom najdužom, ekvatorskom rutom.
- Ukrcavanje opreme i potrepština je uglavnom završeno, svi uređaji funkcioniraju besprijekorno, još se tijekom današnjeg dana dopunjuju zalihe konzervi, voća i povrća, vode i sokova, kao bi sve bilo spremno za sutrašnje dizanje sidra, kažu nam Išić i Babin i otkrivaju da je na brod ukrcano čak više od jedne tone raznorazne robe.
Dodaju da će, nakon pozdrava s brojnim prijateljima i rodbinom, poznatima i nepoznatima, koji su najavili svoj dolazak na ispraćaj s Bunarine, prvo odredište biti Unije. Odatle će, u sljedećih desetak dana plovidbe Jadranom, zastati na Silbi, Žirju i Visu, prije nego što stignu u Bari i talijanske vode, dok će, nakon Sicilije i Sardinije i prolaskom kroz Gibraltar, početkom rujna napustiti Sredozemlje.

Izvor: www.glasistre.hr