• hr
  • en
  • de
  • it

Costa Allegra pluta po Indijskom oceanu

Kruzer Costa Allegra koji je jučer skrenuo s kursa i počeo besciljno plutati u Indijskom oceanu, nakon što je u strojarnici izbio požar zbog čega je brod ostao bez napona, danas će biti odvučen do obližnjeg otoka, priopćile su sejšelske lokalne vlasti.
Alain St Ange, ravnatelj sejšelske turističke zajednice priopćio je kako će kruzer s više od tisuću putnika biti odvučen do otoka Desroches, na kojem postoji luksuzno odmorište, a u kojem će se putnici moći istuširati prije leta za Mahe, piše Reuters.
Otok Desroches se nalazi oko 230 kilometara jugozapadno od Mahea, glavnog otoka sejšelskog arhipelaga, na kojem živi nešto više od 80 tisuća stanovnika.
St Ange je dodao kako na letovima za odlazak iz zemlje danas možda neće biti mjesta za sve putnike i članove posade kruzera.
Podsjetimo, Costa Allegra na kojoj se u trenutku izbijanja požara nalazilo 636 putnika i 413 članova posade u vlasništvu je iste tvrtke kao i kruzer Costa Concordia koji se prošli mjesec nasukao kod talijanske obale, pri čemu su živote izgubile 23 osobe.

Izvor: www.index.hr