• hr
  • en
  • de
  • it

CNN jedri na Fiumanci

U tjednu uoči Fiumanke koja 13. i 14. lipnja jedri pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića, sponzori i pokrovitelji potpisali su jedro podrške i tako joj omogućili još jednu uspješnu plovidbu. Ovogodišnje druženje održano je u novom mediteranskom restoranu Molo longo smještenom na 2. katu zgrade obnovljenog pomorskog putničkog terminala na Riječkom lukobranu, koji će biti baza 15. Fiumanke.
„INA je i ove godine s zadovoljstvom prihvatila ulogu Zlatnog sponzora Fiumanke, regate čiji razvoj pratimo već dugi niz godina. Izuzetno nas veseli što imamo priliku biti dijelom ovog jedinstvenog medijskog i jedriličarskog spektakla." - izjavio je Ivan Krešić, član uprave Ina d.d.
Doris Peručić direktorica ACI-a d.d., istaknula je zadovoljstvo što ima priliku staviti potpis na jedro podrške Fiumanci. „I prošle je godine ACI bio sponzor medijske regate, tako da se radujemo nastavku ove uspješne suradnje. Fiumanka je manifestacija koja svojim sponzorima donosi brojne koristi, ali i radost sudjelovanja".
Jedro podrške potpisali su i pokrovitelji Fiumanke - Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Grada Rijeke.
Svi oni su još jednom istaknuli značaj Fiumanke koja snažno utječe na vraćanje Rijeke moru i promovira Kvarner kao nezaobilaznu i atraktivnu nautičku destinaciju zbog čega i uživa njihovu potporu.
Potporu Fiumanci pružile su i brojne druge tvrtke, dugogodišnji sponzori Fiumanke - Jadrolinija, Strabag, Croatia osiguranje, Tower centar Rijeka, One Sails, JPS, a značajno je napomenuti da su se Fiumanci priključili i neki novi sponzori - Splitska banka i tvrtka Interomnia.
Pokale za 15. Fiumanku i 2. europsku medijsku regatu izradila je tvrtka 3D iz Splita, a prijelazni pokal atelje Rogić iz Rijeke.
Prošlogodišnja Fiumanka osim porasta broja sudionika koji je premašio dugo priželjkivanu brojku od 200 jedrilica, postigla je velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti čemu je značajno pridonijela europska medijska regata. Organizatori 2. europske medijske regate su agencija 2.mjesto, Grad Rijeka i HRT. Na regati će osim nacionalnih medijskih kuća, tradicionalnih sudionika, HRT-a, Kanala RI, Nove TV, Novog lista, Radio Rijeke, RTL-a, sudjelovati televizijske ekipe iz Austrije, 2 posade iz Slovenije, Slovačke, Mađarske, a svoju će premijeru imati posada N1-CNN.
Tako će na početku još jedne turističke sezone svojim reportažama omogućiti Hrvatskoj, Kvarneru i Rijeci jedinstvenu medijsku promociju na velikom području Europe.