• hr
  • en
  • de
  • it

Četiri Plave zastave za umaške plaže

Na plaži Laguna u Istraturistovom turističkom naselju Sol Stella Maris danas se po jedanaesti put zavijorila Plava zastava, međunarodni simbol čistog mora, očuvanog i sigurnog okoliša namijenjenog odmoru, zabavi i rekreaciji. Podignuo ju je umaški gradonačelnik Vili Bassanese, uz hrvatsku himnu koju je izvela klapa Histri.

Kratkoj prigodnoj svečanosti, uz direktora resorta Stella Maris Samira Martinovića i direktora operacija Melia Hotels International Pabla Suareza, prisustvovao je i Ante Kutle, predsjednik udruge Lijepa Naša, koja dodjeljuje Plave zastave u Hrvatskoj.

- Prije nekoliko dana u Vodicama smo podijelili 102 Plave zastave za plaže i 18 za marine u Hrvatskoj. U šezdeset zemalja svijeta vijori se oko četiri tisuće Plavih zastava. Uvijek su u službi ekologije, umjerenog i zdravog očuvanja obale i plaža. Minimum zahtjeva za standarde Plave zastave zapravo bi trebala zadovoljiti svaka naša plaža, rekao je Kutle.

Osim Lagune, na umaškom području ove će se godine zavijoriti još tri Plave zastave, dvije na Istraturistovim plažama pokraj hotela Park Umag i Katoro ispred hotela Melia Coral te jedna u ACI marini Umag.

Izvor: www.glasistre.hr