• hr
  • en
  • de
  • it

Buran vikend na moru

S jahte "Tango" koju je nosila jaka bura sinoć je kod otočića Blitvenica u šibenskom arhipelagu spašeno sedmero Poljaka, a jučer popodne spašeno je i četvero slovenskih kajakaša na Kornatima te troje Nijemaca kojima se milju od splitske luke pokvario motor na gliseru, izvijestilo je jutros Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zbog neiskusne posade jahte "Tango", koja je dala pogrešnu poziciju, potraga je trajala oko dva sata, navodi se u priopćenju i dodaje da je policijski brod uzeo u tegalj jahtu u pratnji broda "Šibenik" te ih oteglio u šibensku luku.

Poziv u pomoć s jahte "Tango" Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru zaprimila je sinoć u 20,40 sati preko županijskog centra 112. U akciju traganja i spašavanja uputila je brod "Šibenik" Lučke kapetanije Šibenik i brod "Sv. Nikola Tavelić" šibenske Pomorske policije.

Nacionalna središnjica je jučer oko 18,35 sati dobila poziv u pomoć od četiri kajakaša, slovenskih državljana, koji su na Kornatima zbog jake bure izašli na stijene. Na poziciju je upućena brodica iz ACI marine Piškera, a kajakaši su spašeni i dotegljeni u marinu.

Spašeno je i troje njemačkih državljana koji su imali kvar motora na gliseru od 7 metara jučer oko 15,30 sati oko jednu milju od splitske luke. U tegalj ih je uzeo brod "Pojišan" splitske Lučke kapetanije Split.

Izvor: www.monitor.hr