• hr
  • en
  • de
  • it

Bronca Tončiju izmakla za dva boda!

Tonči Stipanović zauzeo je šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu Lasera u Omanu. Velika drama danas na moru u jedinom održanom plovu, Tončiju je bronca izmakla za dva boda.
Dramatičan rasplet događanja danas na regatnom polju u Omanu. Održan je samo jedan plov, u uvjetima slabog vjetra, koji je donio velike promjene u rezultatima od trećeg mjesta naniže. Nažalost Tonči Stipanović nije uspio sačuvati treće mjesto, zauzeo je šesto, a bronca mu je izmakla za samo dva boda!
Dugo se čekalo danas, vjetra nije bilo. Flota je najprije čekala na kopnu, pa na moru i kad se već činilo da se danas neće niti jedriti i da će rezultati ostati isti kao jučer, sa Stipanovićem s broncom oko vrata, pojavio se lagani vjetar i zadnji, 12. plov prvenstva, startao je doslovno pet minuta prije isteka vremenskog ograničenja za mogući start.
- Super sam startao i bio sam u dobroj poziciji, međutim u jednom trenutku jedan Francuz mi se ispriječio, nije mi dao pravo prolaza koje sam prema pravilima imao i morao sam proći iza njega što me izbacilo iz ritma sa refulima i dricevima. Nakon toga je sve krenulo nizbrdo. Nastavio sam pokušavati, u drugoj stranici u vjetar sam bio oko 20. mjesta, ali tada je vjetar okrenuo u desno i doveo grupu od 10 protivnika ispred mene, da stvar bude jos gora u zadnjoj stranici sam se išao odloboditi lijevo i tu sam izgubio medalju, jer su me prošla još tri broda. Nije išlo, ali neću tugovati dobra je bila sezona i idemo dalje. - komentirao je Tonči.
Šesto mjesto na svijetu naravno da je također sjajan rezultat, šteta je samo jer je medalja bila toliko blizu, doslovno nadohvat ruke. Samo dva mjesta bolje danas, umjesto 35. da je bio 33. u cilju Tonči bi bio uzeo medalju. Ovako je bronca pripala Njemcu Philippu Buhlu.
A sportska priča dana je svakako Brazilac Robert Scheidt. Ušao je u zadnji plov prvenstva sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na Cipranina Pavlosa Kontidesa i pokazao još jednom kako se rade veliki rezultati. Pobijedio je i zadnji plov prvenstva, i u 40. godini uzeo svoj deveti naslov svjetskog prvaka u Laseru. Pa kad imaš desetak svjetskih i olimpijskih medalja jasno je da se taj jedan bod prednosti neće ispustiti, ali Brazilac je ipak čudesan, jedan od najboljih jedriličara svih vremena. Fizički uopće moći konkurirati mladićima u ovoj klasi je zadivljujuće, bez obzira na svo znanje i iskustvo.

Daniel Mihelić zauzeo je 15. mjesto, a Filip Jurišić 35.

Izvor: www.hjs.hr