• hr
  • en
  • de
  • it

Brodovi od 110 milijuna eura kasne godinu dana

Hoće li "Brodosplit" platiti velike penale za znatno kašnjenje u isporuci dvaju "heavy liftera", brodova za prijevoz posebno teških tereta, vrijednih ukupno 110 milijuna eura, koji se grade za nizozemski "Jumbo shipping", ili će zakasnina biti minimalna, pitanje je to na koje još nema odgovora. No, jasno je da su škverani otklizali daleko u crveno kad su rokovi u pitanju.
Prvobitno je bilo ugovoreno da isporuka prvog broda bude do kraja lipnja, a drugog do kraja prosinca 2013. godine. No, lani u rujnu, baš u vrijeme svečanog porinuća prvog "teškaša", nazvanog "Jumbo kinetic", tvrdi pregovori škverske uprave i nizozemskog naručitelja - kako neslužbeno doznajemo - rezultirali su aneksom ugovora.
Rokovi isporuke su produljeni do kraja lipnja 2014. za prvi brod, odnosno do kraja godine za drugu novogradnju. Dogovor s "Jumbom" o smanjenju kaznenih penala potvrdili su nam i u splitskom škverom.
- Naporima novog menadžmenta s brodovlasnikom ugovoreno je produljenje rokova isporuke za oba broda, kao i umanjenje ukupnog iznosa penala za kašnjenja po osnovnom ugovoru, čime se znatno pridonijelo uspješnosti realizacije projekata. Za oba broda ugovoreni rok građenja bio je nerealno kratak, a prijašnji menadžment je tako ugovorio iz nama nepoznatih razloga. Po originalnim ugovorima oba broda su već trebala biti isporučena - kažu u Upravi "Brodosplita", te dodaju kako su ova dva broda "iznimno složena i svojim rješenjima jedinstvena".
Sukladno dosadašnjoj poslovnoj praksi ugovaranja brodova u "Brodosplitu", iznos penala za jedan dan kašnjenja iznosio je minimalno 10 tisuća eura.
Kako je ugovor s "Jumbom" poslovna tajna, govoriti o konačnom iznosu penala bila bi teška spekulacija. U slučaju "iskakanja" iz ugovora, škveranima bi zaprijetilo i aktiviranje državnog jamstva od tridesetak milijuna eura.
U najgorem scenariju, u kojem bi došlo do raskida ugovora, škveru bi, istina, ostali teškaši, ali u njihov završetak valjalo bi uložiti znatnu svotu, pa ih tek onda pokušati prodati na tržištu. Naravno, brodovlasniku bi trebalo nadoknaditi štetu, vratiti mu već uloženo i više od toga. Iako upućeni kažu da brodova sličnih karakteristika trenutačno nema, što bi podizalo njihovu cijenu, vrlo teško je govoriti kakav bi bio saldo na kraju...
Razlozi kašnjenja su u sofisticiranosti brodova te čitavom nizu tehničkih posebnosti s kakvima se jedno hrvatsko brodogradilište prvi put susreće. Primjerice, dno skladišta sastoji se od nekoliko desetaka poklopaca kojima se može manevrirati na način da se skladište može pregrađivati i mijenjati mu se volumen ovisno o dimenzijama i obliku ukrcanog tereta.
Poklopci se po visini i dužini skladišta mogu postavljati na bilo kojoj poziciji: drugim riječima, kao kod slaganja lego kockica, posada može "skrojiti" skladište. Pri tome, svaka skladišna cjelina mora biti geometrijski idealno pravilna. Upravo zbog tih osobina, "Brodosplit" prvi put mora izgraditi brod čije su tolerancije u području skladišnog prostora unutar samo jednog milimetra(!).
Nadalje, brodovi imaju komplicirani sustav balansiranja, građen prema projektnim rješenjima "Jumbo Shippinga". Riječ je o sustavu posebnih pumpi koje prilagođavaju nagib broda po potrebama ukrcaja tereta. S obzirom da je riječ o tehničkim tajnama kompanije, nagađa se da je sustav balansiranja sličan onima na podmornicama.
Drugi razlog kašnjenja - kako neslužbeno doznajemo - jesu ovlasti nizozemskih naručitelja koji doslovno tijekom izgradnje brodova mogu mijenjati pojedinosti iz tehničke dokumentacije.
Svaki novi zahtjev remetio je škveranima u supavlovoj uvali dinamiku radova. Izgradnja drugog broda za nizozemskog brodara ide brže i s manje poteškoća, kako nas uvjeravaju u brodogradilištu, nakon što je primijenjeno iskustvo rada na prvom brodu. Brodovlasniku iz Amsterdama je stalo da dobije dobre brodove za teške terete koji će biti najveći u "Jumbovoj" floti, te neće imati problema s manjkom poslova.

Na navozima
"Jumbo kinetic", novogradnja 473, u fazi je opremanja na škverskoj opremnoj obali, te se isporuka nizozemskom brodovlasniku očekuje sredinom godine. Drugi "heavy lifter", novogradnja 474, trenutačno je na navozu, porinuće se očekuje tijekom ožujka, a preuzimanje krajem godine.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr