• hr
  • en
  • de
  • it

Brodosplit ugovorio gradnju pet jedrenjaka i jedne luksuzne jahte

Brodograđevna industrija Split d.d. i domaća brodarska tvrtka Brodosplit-Plovidba d.o.o. ugovorili su danas gradnju pet jedrenjaka za kružna putovanja i gradnju jedne luksuzne putničke jahte, priopćeno je iz Brodosplita.
Jedrenjaci s tri jarbola će biti dužine 60 m, širine 10 m i visine do glavne palube 5,35 m , ostvarivati će brzinu od 11 čvorova. Sa ljepotama Mediterana i Karipskog otočja upoznati će se 36 putnika, a opsluživati će ih 9 članova posade. Brodovi će imati klasu putničkih brodova, što će im omogućavati plovidbu po svim morima svijeta. Isporuka prvog predviđena je 2015. godine, kada bi bio i spreman za turističku sezonu, stoji u priopćenju.
Osim gradnje pet jedrenjaka, potpisan je ugovor i gradnje jedne luksuzne putničke jahte, također za vlastitu tvrtku, Brodosplit-Plovidbu d.o.o. sa sjedištem u Splitu. Jahta duljine 60 metara moći će na svoje četiri palube u šest VIP kabina primiti 12 putnika, o kojima će se brinuti 10 članova posade. Riječ je o najvećoj takvoj jahti izgrađenoj u Hrvatskoj. Isporuka je predviđena 2014. godine, kada bi jahta bila spremna i za turističku sezonu. Njena je gradnja, s obzirom na gotov projekt i iskustvo rada u ovome trenutku veoma isplativa, ističu iz Brodosplita.
Uprava škvera punom snagom aktivira rad "Brodosplit plovidbe", a gradnja ovih šest brodova bili bi temelj da se flota Brodosplit plovidbe dalje širi i jača, i predstavlja daljnji iskorak Brodosplita i na tržište putničkih brodova visoke klase.
"Ovim je ugovorima DIV Grupa napravila dodatni korak na planu gospodarskog oporavka Brodosplita, Županije i Hrvatske, ali i obogaćivanja hrvatske turističke ponude, jer postoji velika potreba za brodovoma ovog tipa. Tijekom naše turističke sezone plovili bi morima Mediterana, a van sezone Karipskim otočjem i drugim turističkim destinacijama", istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

Izvor: www.poslovni.hr