• hr
  • en
  • de
  • it

Brodosplit: novi predsjednik Uprave Vladimir Kessler

Nadzorni odbor Brodosplita jučer je, sukladno prijedlogu Vlade, razriješio dužnosti dosadašnjeg predsjednika Uprave splitskog brodogradilišta Srđana Kovača te za predsjednika Uprave imenovao Vladimira Kesslera, a za člana Uprave Antuna Čaglja, priopćeno je iz Brodosplita.
Vlada Republike Hrvatske, kao aktualni vlasnik Brodosplita d.d., svjesna je velikih poteškoća u poslovanju društva - financijski gubici, nelikvidnost, dugotrajna nepotpuna zaposlenost proizvodnih kapaciteta društva, veliki broj radnika na čekanju te značajno kašnjenje u ostvarenju planova gradnje ugovorenih brodova, navodi se u priopćenju.
Uvažavajući to, kao i potrebu ostvarivanja preduvjeta za uspješno okončanje privatizacijskog procesa Brodosplita do kraja 2012. godine, Vlada je na sjednici održanoj 29. studenog donijela odluku kojom se predlaže Nadzornom odboru Brodosplita da razrješi dužnosti dosadašnjeg predsjednika Uprave društva Srđana Kovača i imenuje novu Upravu od dva člana - Vladimira Kesslera za predsjednika te Antuna Čaglja za člana Uprave, podsjeća se u priopćenju Nadzornog odbora Brodosplita.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr