• hr
  • en
  • de
  • it

Brodolomci s katamarana stigli u grušku luku

Brodolomci s katamarana su u 16.25 h brodom Danče lučke kapetanije Dubrovnik stigli u luku Gruž. Austrijski državljani nisu htjeli dati nikakve izjave, ali uskoro će biti ispitani u lučkoj kapetaniji i policiji gdje će se saznati više o okolnostima nesreće. Nisu ozlijeđeni i u dobrom su stanju.
Podsjetimo, požar je izbio na plovilu dužine 16 metara, tipa jedrilica dvotrupac (katamaran) s dva člana posade, oba austrijski državljani (jedan od njih je vlasnik jedrilice), koji su se odmah po izbijanju požara prekrcali u pomoćni gumenjak s motorom te se udaljili od goruće jedrilice.
Brodolomce su u 12.48 sati pronašli službenici Pomorske policije na poziciji oko 20 nautičkih milja južno od Cavtata u hrvatskome području ZERP-a, te su ih neozlijeđene prekrcali na „Sv. Mihovil" i nastavili dalje prema poziciji zapaljenoga plovila u pratnji kapetanijinoga broda „Danče" dok je posada remorkera „Antares" Jadranskog pomorskog servisa u stanju pripravnosti.
Zapaljeni katamaran nije potonuo već je prilično nagnut te će ga se pokušati osposobiti za tegalj nakon gašenja požara. Nije primijećeno zagađenje mora.

Izvor: www.dubrovacki.hr