• hr
  • en
  • de
  • it

Brodogradilište i charter

žBrodosplitova" jahta koja se upravo gradi odnedavno se nalazi u svjetskoj charter ponudi poznate belgijske brodarske tvrtke „Exmar" čiji je menadžment nudi bogatim klijentima za sezonu 2015. godine. 60 metara duga „Katina" bit će u „Brodosplitovoj" floti brodova namijenjenih turističkom krstarenju Jadranom i Mediteranom.
Kako stoji na službenim web stranicama "Exmar yachtinga", „Katinu" s 12 velikih kabina zainteresirane tvrtke i pojednici moći će unajmiti za iznos od čak 400 do 450 tisuća eura tjedno!
Za hrvatske prilike nevjerojatan iznos, ali može se čuti kako zainteresiranih već ima. Izrada čeličnog trupa buduće škverske jahte u „Brodogradilištu specijalnih objekata" privodi se kraju, a nakon toga slijedi višemjesečno uređenje luksuzno zamišljenog interijera kabina, salona i sunčanih paluba.
Očekuje se kako će lijepa „Katina" do sredine 2015. godine biti potpuno spremna primiti prve goste i otisnuti se na daleka prekomorska krstarenja uključujući i Karibe.

„Exmar yachting" upravlja s nekoliko superjahta, među njima i poznatom „Lady Arrayom", u vlasništvu Phillipa Chettoua, europskog multimilijunaša i suvlasnika telekomunikacijske megakompanije „Alcatel".
Mnogim jahtama kojima upravlja ova belgijska tvrtka, a na kojima uživaju hollywoodske zvijezde, te više i manje poznati bogataši, imena vlasnika ipak se brižno čuvaju u diskreciji.
A što se tiče ovogodišnje turističke sezone, spreman će biti krstaš „Monet" koji je „Brodosplit" kupio prošle godine. 68 metara dugi „Monet" upravo prolazi remont privezan na škverskim dokovima.
Sređene oplate i ušminkanih kabina sredinom kolovoza kruzer će biti u punom turističkom pogonu. Kako stvari stoje, problema s bukingom neće biti s obzirom na to da je "Monet" vrlo popularan među starijim Amerikancima, klasom dobre platežne moći, a koji se interesiraju i za zimska krstarenja dalmatinskom obalom. U svojih 30 kabina može prihvatiti 60 putnika, o kojima brigu vodi 29 članova posade.
Ipak, „Katina" će po luksuzu i eleganciji biti brod bez premca u budućoj floti splitskoga brodogradilišta koje ozbiljno ulazi u kruzing-turizam.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr