• hr
  • en
  • de
  • it

Brodare će PDV od 25% i fiskalizacija zauvijek potopiti!

Od prosvjeda s mirnom blokadom luka diljem hrvatskog Jadrana, najavljenog za subotu 18. svibnja, odustajemo i odgađamo ga jer uoči izbora želimo ostati politički korektni i ne biti oruđe bilo kojoj strani. Time odgađamo akciju i dajemo mogućnost državnim tijelima za korektan dogovor o tome da mi i ova djelatnost opstanemo. Odustati ne možemo jer je u pitanju opstanak nas i familija, zaposlenih i niza djelatnosti i ljudi uz nas vezanih, a 400 je malih brodara na Jadranu, kazao je Ivica Zorić, uime Koordinacije hrvatskih malih brodara i predsjednik Hrvatske udruge brodara i brodograditelja »Adria« na skupu održanom u Udruženju obrtnika Zadar.

Skup je okupio brodare od Dubrovnika do Poreča, odnosno Arsena Ercegovića, predsjednika Udruge hrvatskih privatnih brodara (Krilo Jasenice), Valtera Grubića predsjednika Hrvatske udruge brodara Barkariol (Poreč), Niku Miljasa (Udruga brodara Dubrovnik), Zorana Iljanića, Udruga brodara sjevernog Jadrana (Selce)...

- Novim Zakonom o PDV-u te novim Zakonom o fiskalizaciji ova se djelatnost potapa i definitivno uništava, govorio je Zorić.
Kolege su kazale kako stotine njihovih dopisa, e-mailova i obraćanja nisu urodile baš nikakvim odgovorom osim Ureda predsjednika RH Ive Josipovića.
- Ni prema kupusu se ne bi odnosili ovako kako se odnose prema ljudima koji samo žele pošteno i po normalnim uvjetima raditi. Mali brodari počeli su s turističkim poduzetništvom u nas i bit ćemo zadnji u obrani hrvatskog mora koje se ovakvim ponašanjem nekom možda dogovorno prepušta, kazao je Zorić.

Izvor: www.zadarskilist.hr