• hr
  • en
  • de
  • it

Britanska novinarska oduševljena otokom Rabom

Britanska novinarska opisala Rab kao kombinaciju Kariba i Švicarske

Rab je dragulj po mjeri kraljeva, ustvrdila je britanska novinarka Jennie Bond u članku koji je objavio tiražni britanski list Sunday Mirror. Bond je, naime, na Rab stigla zbog povezanosti ovog otoka s britanskom kraljevskom obitelji, točnije zbog priče o Wallis Simpson i princu Eduardu te činjenici da su Rabljani novopečeni kraljevski par Kate i Williama i službeno pozvali u posjetu. Bond je, inače, čak 15 godina bila kraljevski korespondent za BBC te osobno poznaje članove kraljevske obitelji, a posebno je dobro poznavala i princezu Dianu.

Na poziv domaćina na Rabu i kolegice Julie Berg iz Prestige Hollidaysa, koja je »kriva« za priču o tome kako bi Kate i William mogli doći na Rab na medeni mjesec, Bond je i stigla na ovaj otok te ondje provela tjedan dana.

U reportaži je Rab definirala kao kombinacija Kariba i Švicarske, s prekrasnim plažama, ali i zelenom borovom šumom te malim obalnim mjestima. Za rajsku je plažu britanska novinarka kazala kako je savršena za obitelji. Također je predložila »đir« oko otoka barkom i guštanje u skrovitim uvalama. Poput Wallis i Eduarda. Bond je odušavila i lokalna gastronomija, kao i cijene. Istakla je u članku kako se odličan obrok može dobiti za 30 funti i vrijedi - svaki penny. No i za 10-ak funti se može jako fino jesti, dodala je. A za stari grad Rab je jednostavno rekla - ostavlja bez daha...
- Najneobičnije je bilo to što cijelo vrijeme boravka na Rabu nismo čuli ni jednog Britanca. Ovo je stvarno skriveni dio Hrvatske, vrijedan otkrivanja, zaključila je novinarka u članku koji je otoku donio odličnu reklamu. S obzirom na prostor računa se kako članak vrijedi oko 23.000 funti.

Kristijana Ribarić Matušan, direktorica marketinga i prodaje rapskog Imperiala, potvrdila je kako je velika stvar što je na otok stigla osoba koja je godinama za BBC izvještavala o kraljevskoj obitelji te time i sama postala celebrity.
- I nadamo se da će biti u prilici prenijeti novopečenom kraljevskom paru naš poziv da dođu na Rab, rekla je Ribarić Matušan dodajući kako je britanska novinarka vrlo jednostavna i pristupačna osoba.

Izvor: www.novilist.hr