• hr
  • en
  • de
  • it

Britancima Hrvatska top odredište

Hrvatska je među europskim odredištima najvećeg britanskog turoperatora Thomson UK proglašena najpopularnijim odredištem za 2012. za koju trenutačno bilježi i 55 posto veću potražnju nego u isto vrijeme prošle godine, izvijestili su iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Dodajući da je Thomson UK jedan od važnijih britanskih turoperatora, koji među svim odredištima u svijetu jedino za Hrvatsku ove godine nije smanjio kapacitet nego ga je povećao, iz HTZ-a ističu i kako osim tog turoperatora i brojni britanski mediji pozitivno i dosta često posljednjih tjedana pišu o Hrvatskoj.

Tako primjerice Sunday Times u svom nedjeljnom prilogu Travel već dva posljednja vikenda zaredom pojedina hrvatska odredišta (Rab, Brač) uvrštava na top liste odredišta koje preporučuju. Uoči današnjeg Valentinova čitatelji britanskog "Guardiana" protekli su vikend preporučivali najromantičnija odredišta u svijetu te se prema prijedlogu i preporuci jedne čitateljice na listi našao i Poreč odnosno otok Sv. Nikole.
National Geographic Traveller je potom u izdanju za ožujak na listu 45 najboljih europskih "city break" destinacija ("gradski odmor") uvrstio Dubrovnik, dok u velikoj reportaži specijalizirani kongresni časopis Conference & Incentive Travel pod naslovom Four seasons in Croatia preporučuje četiri hrvatska mjesta za održavanje kongresa i sastanaka u četiri godišnja doba.

Izvor: www.hic.hr