• hr
  • en
  • de
  • it

Brijuni

Možete pristati i na Velom i Malom Brijunu.
Niska obala Malog Brijuna prepuna je plaža, oblutaka i pitomih uvala... Odaberite svoju, okruženi tišinom koju upotpunjuju tek zvuci ljeta, oko vas nitko, možda tek u sljedećoj uvali... Za vašu okrijepu na otoku postoji i bar - restoran koji odiše prijateljskom atmosferom, jedinoj koju ćete susresti u pitomoj divljini Malog Brijuna.

Ono što je u prošlosti bilo svojstveno brijunskom otočju jest osobita biološka raznolikost zahvaljujući geografskom položaju, geološkoj podlozi i geomorfologiji, raznolikosti staništa i otočnoj izoliranosti. Prirodnu biološku raznolikost posebno je još obogatio čovjek svojim tradicionalnim gospodarenjem.
Veliki Brijun kao najveći otok brijunskog arhipelaga koji je dijelom kultiviran u skladni krajolik travnjaka i pejsažnih parkova, sadrži pored izuzetno vrijednih ostataka graditeljske baštine i očuvane vegetacijske sustave zapadnoistarskog klimatskog tipa. Važno je napomenuti da je more gotovo 80% zaštićenog prostora Nacionalnog parka u kojem su sadržani gotovo svi izvorni elementi morskih eko sustava Jadrana.

Više informacija, cijene vezova i ostalo i rubrici Odredišta - http://www.adriaticsailor.com/np_brijuni/sailing_adriatic/13/2989/HR

Izvor nautičkih planova na AdriaticSailoru: Karl-H. Beständig "808 LUKA I UVALA - Hrvatska, Slovenija i Crna Gora"