• hr
  • en
  • de
  • it

Brad Gibson pobjednik IOM Europskog prvenstva

Na drugom mjestu je Zvonko Jelačić iz splitskog JK Zenta, a na trećem, Elliott Graham iz Velike Britanije, dok je četvrti Marko Matić iz JK Trogir

Brad Gibson iz Velike Britanije pobjednik je International One Metre IOM Europskog prvenstva radio upravljanim jedrilicama. Na drugom mjestu je Zvonko Jelačić iz splitskog JK Zenta, a na trećem, Elliott Graham iz Velike Britanije, dok je četvrti Marko Matić iz JK Trogir.
Tijekom ovog tjedna 76 najboljih natjecatelja iz 18 država jedrili su morem ispred Kampa Kovačine, a u tjedan dana imali su sve vremenske uvjete, od dosta jake bure prvog dana, do bonace, posljednjeg dana jedrenja.
Zoran Grubiša, direktor regate, kaže jedrenje je sport u suradnji s prirodom i na nama je da sve vremenske uvjete prihvatimo te zaključuje kako se Cres i ovaj put potvrdio kao dobar domaćin još jednog značajnog jedriličarskog sportskog događanja.
Inače, maskota regate je sredozemna medvjedica, koja je odnedavno izabrala more oko otoka Cresa kao svoje stanište, pa je sve češće viđaju ribari i turisti otoka, a njenim izborom organizatori su željeli dodatno istaknuti otočne prirodne posebnosti.

Izvor: www.novilist.hr