• hr
  • en
  • de
  • it

Bolja povezanost Zadra sa Švedskom

Ponovno dobre vijesti iz Zračne luke Zadar. Nakon najava da se u 2012. godini očekuje novi rekordan promet od 350.000 putnika, sa švedskim touroperaterom Skandjetom dogovoreno je 128 letova, na 8 linija iz Švedske i poljskoga grada Poznana, javlja Radio Zadar.
Čarter letovi sa sedmodnevnim boravcima već su oglašeni na internetskim stranicama Skandjeta, a prvi kreće 12. svibnja. Na 128 letova iz švedskih gradova Stocholm, Goteborg, Lulea, Sundsvall, Umea, Orebro, Angelholm i Kalmar, te Poljski grad Poznan očekuje se oko 18 tisuća putnika.
"Ukupni kapacitet njihovih zrakoplova Airbus 320 na 128 letova je 25.000 putnika, ipak ne možemo očekivati 100 % popunjenosti, ali zato možemo očekivati oko 18.000 putnika" - istaknula je direktorica Zračne luke Katica Pupić - Bakrač.
Riječ je o značajnom udjelu od oko 5 posto ukupnog prometa Zračne luke, a s obzirom da je dosadašnji ukupni čarter promet iznosi jedva 3 posto, time je ovaj posao još i važniji. Iz Skandjeta nadaju se i dobroj perspektivi, već su najavili i otvaranje poslovnice na Zračnoj luci, te širenje prometa čak i zimi.
"Skandjet očekuje i rast prometa, pa čak i zima, iako im je za ovu godinu prioritet predsezona i posezona. Letovi traju od 12. svibnja od 15. listopada, s time da će letovi biti nešto smanjeni za vrijeme srpnja i kolovoza, jer tada Šveđani većinom ostaju kod kuće i vole boraviti na domaćim odredištima" - dodaje direktorica Pupić - Bakrač.
Dolazak tisuća Šveđana utoliko je važniji, jer Skandjet, kao turistička agencija, za svakoga putnika ujedno ugovara i smještaj, pa će profitirati i hotelijeri, iznajmljivači i ugostitelji. Dobar posao odradili su u Turističkim zajednicama, te zadarskoj Gradskoj upravi i županiji.

Izvor: www.zadarskilist.hr