• hr
  • en
  • de
  • it

Boat Show na zapadnoj obali dugoročno ima smisla

Međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show, koji po 16. put u Splitu organizira tvrtka "Profectus", vlasnika Vicenca Blagaića, ove godine održat će se od 21. do 25. svibnja. Osim nešto kasnijeg termina održavanja, prava novost je što će sajam prvi put promijeniti lokaciju, te će se, umjesto na Rivi i u Gradskoj luci, sva događanja odvijati na novoj zapadnoj obali i ispred nje!
- Načelno smo sve već dogovorili s gradskom upravom. U Banovini još sastavljaju ugovor, a uskoro bi sve trebalo biti službeno - potvrdio nam je Blagaić, ne želeći otkrivati detalje dogovora i cijenu najma obale i šetnice.
Prema njegovim riječima, ideja da se sajam ove godine s Rive premjesti na zapadnu obalu sinula je gradonačelniku Ivi Baldasaru.
- Molio nas je da prihvatimo novu lokaciju jer je u Gradskoj luci u vrijeme sajma velika gužva. Što se nas tiče, zapadna obala nije loše rješenje. Dugoročno ima smisla, pogotovo ako se u dogledno vrijeme otvore hoteli "Marjan" i "Ambasador", pa smo i tražili da ovo rješenje ne bude samo privremeno. Pregovaramo i s obližnjom ACI-jevom marinom koju bismo također uključili u sajam. Loše je što ćemo s ovim ući u dodatni trošak zbog nove infrastrukture, pontona, vezova... - tvrdi Blagaić.
Nije nam znao odgovoriti na pitanje koliko se izlagača očekuje na ovogodišnjem Croatia Boat Showu, niti koliko će brodova posjetitelji moći uživo vidjeti na vezu ispred zapadne obale.
- Teško je to sada procijeniti. Još uvijek smo u ekonomskoj krizi, ali po nekim trendovima u nautičkom svijetu možemo očekivati bolje rezultate. U svakom slučaju, treba biti realan: bez subvencije Grada i potpore sponzora ne bismo mogli organizirati sajam - zaključio je Blagaić.
Kakve i kolike subvencije će dobiti tvrtka "Profectus" od Grada za 16. Croatia Boat Show, te zašto se mijenjala lokacija sajma, pokušali smo doznati i od vladajućih.
- Razgovarali smo s organizatorima sajma i ponudili novu lokaciju, no još uvijek nisu ispunjeni svi preduvjeti da se na zapadnoj obali vezuju brodovi. Ako uspijemo dobiti sve dozvole za održavanje sajma, dogovorit ćemo se s Blagaićem, a pontoni bi se postavili od benzinske crpke do ACI-ja. Lokaciju ćemo pokušati promijeniti kako bismo oslobodili prostor luke, a i zato što nam je za potrebe sajma puno lakše zatvoriti zapadnu obalu - poručio je gradonačelnik Ivo Baldasar.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr