• hr
  • en
  • de
  • it

Biograd Boat Show

Biograd Boat Show je zaključio svoj 4. dan u nedjelju 26. Listopada, sa rekordnim brojem od 275 izlagača iz 13 zemalja, koji su izlagali 291 plovilo od 2 do 20 metara. Posjećenost je također bila rekordna sa više od 14,500 posjetitelja u grad koji ima populaciju od 5000 stanovnika ali više od 1500 registriranih plovila. Kvaliteta posjetitelja koji dolaze na sajam je ekstremno visoka jer posjetitelji prevaljuju velik put kako bi došli na sajam, mahom iz susjednih zemalja srednje Europe. Svi novi strani izlagači na sajmu izrazili su visok stupanj zadovoljstva i želju za ponovnim izlaganjem.
Sajam je prepoznat po posebnoj, gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada sa šarmom, prihvatljivim cijenama i kvalitetnom infrastrukturom organizatora, Ilirije d.d., koja uključuje marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne sadržaje. Pokretni pontonski most povezuje centralnu marinu Kornati s marinom Kornati zapad, nudeći jedinstven i atraktivan izlagački doživljaj.
Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, nudeći vrhunske hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, nadomak marine, do kasnih sati. Mi to nazivamo „Boat Show doživljaj“, a rezultirao je snažnom reputacijom susreta poslovnih ljudi, kao i brojnih posjetitelja koji  manifestaciju doživljavaju kao odmor.
Izlagačka hala C je zauzimala duplo veći prostor te je uključivala novi Yaht Charter Informacijski Centar koji je na jednom središnjem mjestu pružao informacije za više od 1100 charter plovila ponuđenih od strane BBS izlagača. To predstavlja važan pomak za sajam jer planira iskoristiti činjenicu da Hrvatska ima najveći broj bareboat charter jahti na svijetu.
Jedrilice predstavljaju najdominantniji nautički segment sa 19 proizvođača koji izlažu modele dužine od 40 stopa. Elan, najveći sajamski izlagač, sa 12 jedrilica i motornih plovila, predstavio je i novu jedrilicu Elan Impression 40, a novi proizvođač plovila iz Hrvatske je lansirao svoj prvi model, D&D Kufner 54, napravljen na temelju iskustva sa charterom, vlasnika Damira Kufnera.
BBS postao 34. član uglednog IFBSO-a (međunarodna udruga organizatora nautičkih sajmova)
Ove godine u Istanbulu, Biograd Boat Show je prihvaćen za 34-tog člana IFBSO-a, zbog svoje uloge u europskoj nautičkoj industriji, inovativnom pristupu organizacije i uspjeha u stvaranju "Boat Show doživljaja"

 

Izvor: Robert Pirović, Ilirija d.d., Tina Ujevića 7, 23210 Biograd na Moru Tel: +385 23 386 147