• hr
  • en
  • de
  • it

Bezosova jedrilica

hr

Rotterdam razmišlja da prihvati zahtjev da razmontira dio povijesnog mosta kako bi omogućio superjahti, za koju se vjeruje da je vlasništvo milijardera Jeffa Bezosa, da napusti brodogradilište u kojem je sagrađeno.
Nizozemski grad zaprimio je zahtjev od lokalnog brodogradilišta da maknu centralni dio povijesnog mosta Koningshaven kako bi superjahta zaplovila prema moru, navodi se u izjavi koju prenosi CNN.
Dužnosnici Rotterdama izjavili su da brodogradilište i dalje treba tražiti dozvolu. Naveli su da će u obzir uzeti prezervaciju strukture mosta zajedno s utjecajem na okoliš i lokalnu ekonomiju, uključujući i poslove u brodogradnji, prije nego daju dozvolu. U slučaju da dopuste razmontiranje dijela mosta, to će morati platiti brodogradilište.
Nizozemski mediji podsjećaju da je renovacija mosta Koningshaven završila 2017. godine i da su lokalni dužnosnici obećali da nikad više neće biti razmontiran. Superjahta poznata trenutno kao Y721 će biti 127 metara duga i imati tri jarbola, a kad bude završena će biti najviša jedrilica na svijetu. Vijest da bi most mogao biti razmontiran krajem godine zbog jahte Jeffa Bezosa, razljutila je mnoge građane Rotterdama

Izvor: https://www.vecernji.hr/vijesti/rotterdam-ce-razmontirati-povijesni-most-zbog-superjahte-milijardera-1560737 - www.vecernji.hr