• hr
  • en
  • de
  • it

Besplatni WI-FI u turističkim destinacijama

Uvažavajući trendove sve većeg broja modernih putnika koji kao ključni izvor informacija pri izboru i upoznavanju destinacija koriste online komunikaciju, Ministarstvo turizma je objavilo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama „HOTSPOT CROATIA" u 2013. godini.
Program se uvodi s ciljem dodatnog podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma i proširenja turističke ponude, a sredstva koje Ministarstvo u tu svrhu u ovoj godini planira izdvojiti iznose ukupno 1,5 milijuna kuna.
Na javni poziv mogu se javiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje imaju namjeru u svojim gradovima i općinama na turistički frekventnim otvorenim površinama, kao što su glavni trgovi, šetališta, javne plaže, otvoreni prostori luka i autobusnih kolodvora, urediti mjesta besplatnog pristupa internetu (tzv. hotspot lokacije), koja u radijusu do 500 metara imaju veći broj objekata ugostiteljske i druge turističke ponude (smještajni objekti, restorani i barovi, muzeji, galerije i slično).
Cilj Programa jest našim gostima, kroz olakšanu i povećanu dostupnost informacija, omogućiti da putem svojih pametnih telefona i tableta saznaju sve što ih zanima o odabranoj destinaciji i o svim sadržajima i zbivanjima u mjestu u kojem borave. Njihova intenzivnija online komunikacija trebala bi pridonijeti pojačanoj promociji naše zemlje, privlačenju novih gostiju i daljnjem jačanju e- marketinga naše ukupne turističke ponude.
Kako bi nadolazeću sezonu dočekali što spremniji, pojedine kandidirane hostspot lokacije, koje će Ministarstvo turizma sufinancirati s iznosima i do 50 posto opravdanih troškova, morat će biti uspostavljene i operabilne početkom lipnja ove godine.
Zahtjevi se primaju do 15. ožujka 2013. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje hotspot lokacija nalazi se na internetskim stranicama Ministarstva turizma.

Izvor: www.mint.hr