• hr
  • en
  • de
  • it

Bambi i Esmit Europa

Ivan Kljaković Gašpić postao član Esimita Europe 2, jedne od najbržih i tehnološko najnaprednijih jedrilica u svijetu - Projekt Esimit Europa i Kljaković Gašpićevo pridruživanje ekipi jedriličarskih zvijezda podržala također dr. Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

GORICA (ITALIJA); 26. rujna 2012. Ivan Kljaković Gašpić, najbolji hrvatski jedriličar i dobitnik prestižne nagrade „sportaš godine" postao je član jedrilice Esimit Europa 2. 30-metarska maksi jedrilica Slovenca Igora Simčiča koja plovi pod europskom zastavom smatra se jednom od najboljih jedrilica na svijetu, a na palubi udružuje jedriličare iz 8 europskih zemalja, višekratne pobjednike Pokala Amerike, svjetske, europske i olimpijske prvake.
Kljaković Gašpić, predstavnik Hrvatske na formuli 1 svjetskog jedrenja, tako će pod dirigentskom palicom legendarnoga Jochena Schümanna nadograditi svoja bogata iskustva iz olimpijskih razreda i pripomoći daljnjim uspjesima rekorderke i serijske pobjednice najvećih regata. Projekt Esimit Europa koji pobuđuje sudjelovanje među Europljanima i Kljaković Gašpićevo pridruživanje ekipi službeno je također podržala dr. Vesna Pusić, ministrica za vanjske i europske poslove Republike Hrvatske.
„Radostan sam što se Ivan Kljaković Gašpić odazvao našem pozivu. S njime će naša ekipa dobiti izvrsnog jedriličara kojega veoma cijenim i poštujem. Ivan nema samo izvrsno tehničko znanje, nego također razumije specifike jedrenja na velikim jedrilicama i spreman je potpuno se prilagoditi timskom radu za postizanje zajedničkog cilja. Potonji je također moto našeg projekta koji s pridruživanjem Kljaković Gašpića simbolično podržava pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji i istodobno pobuđuje sudjelovanjem između svih naroda u Europi. Počašćen sam da je naša nastojanja također poduprla ministrica dr. Vesna Pusić", rekao je Igor Simčič, osnivač projekta Esimit Europa.
„Izuzetna čast mi je da sam se pridružio jednom od najambicioznijih sportskih projekata na svijetu. To je veliko priznanje kako za mene osobno tako i za cijelu Hrvatsku. Raduje me da će Hrvati uz moju pomoć opravdati ulogu velikih pomoraca i jedriličara. Izuzetno smo uspješni u olimpijskim jedriličarskim razredima, zato se radujem izazovu i želim dokazati da možemo biti jednako uspješni i na velikim jedrilicama. Biti u međunarodnoj ekipi legendi svjetskoga jedriličarstva još je jedan dodatni motiv da dam sve od sebe za buduće uspjehe jedrilice Esimit Europa 2", dodao je Ivan Kljaković Gašpić.
Jedrilica Esimit Europa 2 plovi pod europskom zastavom, registrirana je na Cipru, članica jedriličarskog kluba Yacht Club de Monaco, natječe se za Jedriličarski savez Slovenije i na palubi udružuje jedriličare iz osam europskih zemalja. Plovi pod pokroviteljstvom predsjednika Europske komisije Joséa Manuela Barrosa te uživa podršku Martina Schulza, predsjednika Europskog parlamenta. Njezin glavni sponzor je Gazprom, a službeni partner BMW. Više informacija o projektu Esimit Europa, njegovoj misiji i viziji možete dobiti na internetskoj stranici http://www.esimit.com/index.php?page=about&878

Kontakt: Gorazd Mauri, voditelj odnosa s javnošću; +39 366 675 90 92, gorazd.mauri@esimit.com