• hr
  • en
  • de
  • it

Baldasar zabranio vezivanje uz Zapadnu obalu

Istina. Lučka kapetanija je na moj zahtjev izdala zabranu vezivanja na zapadnoj obali. Neću dopustiti nered, neće se tamo vezivati svaka budala, a da mu to ne možemo ni naplatiti - priznao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.
Prema njegovim riječima, zapadna obala ima uporabnu dozvolu samo kao šetnica, ne i kao luka nautičkog turizma.
- Zato sam i donio odluku o zabrani. Kao gradonačelnik moram provoditi zakon. Kapetani dviju jahti koje su tamo bile privezane iskoristili su rupu u zakonu i besplatno se vezali, no od sutra će biti postavljene tabele sa zabranom vezivanja - poručio je Baldasar.
Novi gradonačelnik Splita u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju" kazao je i kako se njemu osobno ideja o zapadnoj obali kao luci nautičkog turizma, što je bio projekt prijašnje vlasti, nimalo ne sviđa.
- Protiv sam toga da tamo dok šetam gledam polugole turiste kako jedu na svojim brodovima. Financijska korist kou bi imali od 150 predviđenih vezova je premala u odnosu na javni interes koji bi se izgubio. Ipak, o tome neću odlučiti ja, već ćemo o tome raspravljati na Gradskom vijeću. Neka većina odluči - zaključio je Baldasar.
-Cvijećem i dobrodošlicom trebali smo dočekati jahte na Zapadnoj obali, a mi smo im zabranili privezivanje i potjerali ih, ogorčeno je za Dalmacijanews kazao bivši gradonačelnik Željko Kerum.
Doskorašnji prvi čovjek Splita kaže kako je svaki gost dobrodošao, a ne treba ni spominjati bogataše na jahtama poput "Lucy me".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr