• hr
  • en
  • de
  • it

Bager na plaži u Rabcu

Prizor kao iz turističkog kataloga: dok se s djecom sunčate u svom pomno odabranom ljetovalištu, bager na metar od vas grabi šljunak i ravna prilaz moru.
Sarkazam na stranu, upravo je takvu scenu - kako teška mehanizacija manevrira pored 20-ak kupača na plaži Girandella u Rapcu - nedavno mobitelom snimio slavonski gost tog "bisera Kvarnera", a video je minulog vikenda objavljen na požeškom internetskom portalu 034.

Marko Brezac, vlasnik obrta Girandella sport, koji ima koncesiju na spomenutu plažu - ponad koje se vijori plava zastava, simbol uređenosti plaža i sigurnosti kupača - odgovoran je za takvu turističku "atrakciju".

No, objašnjava nam, drugog rješenja za saniranje od vjetra uneređene plažu tog jutra početkom lipnja nije imao.

Problem Rapca je jugo: čim jače zapuše, pojedine plaže nestanu - e, tada dođite fotografirati! Zbog toga bager ljeti moramo angažirati najmanje četiri puta. Katkad treba i kamionom dovoziti šljunak. Nije ovo prva takva scena, samo što je netko, eto, pronašao zadovoljstvo u tome da je dokumentira i objavi na internetu, kaže Brezac.

Bager je među kupače, na plažu, doduše, u sasvim drugom kontekstu, prošlog tjedna zalutao u uvali Cintinera u Banjolama, kada ju je ugostitelj devastirao želeći ondje "podignuti" beach-bar.

Na cestovne smo radove u jeku sezone očito već svikli - u zadnje vrijeme, međutim, sve su češći primjeri ordiniranja teške mehanizacije na plažama, kada turisti umjesto cvrčaka slušaju strojeve, čija im žlica, eto, doslovce mijenja suncobran i radi hlad. Rabac, eto, svoju ispričnicu pronalazi u - jugu.

Izvor: www.glasistre.hr