• hr
  • en
  • de
  • it

Arheolozi istražuju mletački brod potopljen kod Pašmana

Mletački trgovački brod „Gagliana Grossa" dužine 40-tak metara, nosivosti 720 tona, potonuo je s teretom kod otočića Gnalić pored Pašmana 1583 g.
Istraživanja koje traju gotovo dva mjeseca prevodi doc. dr. sc. Irena Radić Rossi s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru.
Tu je i njezin tim podvodnih arheologa i ronilaca koji su se okupili oko projekta „Brodolom kod Gnalića - ogledalo renesansnog svijeta".
Priča trgovačkog broda potopljenog kod Gnalića započinje nekoliko mjeseci prije brodoloma, još u svibnju 1583. godine, kad je u požaru stradao harem sultana Murata III., poznatog po svojoj odanosti tjelesnim užitcima, a ne državničkim poslovima. Veleposlanik Mletačke Republike u Carigradu Giovanni Francesco Moresini izvijestio je mletački Senat o toj nezgodi, a po nalogu velikog vezira Sijavuš-paše, podrijetlom Hrvata, isporučio i narudžbu 5000 okruglih prozorskih stakala za obnovu harema.
Stakla, kao i druga raznovrsna roba za carigradsko tržište, te tri bale najfinije svile za poklon sultanovoj majci od strane mletačkog gospodstva, ukrcani su na brod Gagliana Grossa. Iz nepoznatih razloga plovidba je nekoliko puta odgađana.
U dalmatinske vode brod je stigao neposredno pred zimsku zabranu plovidbe koja je počinjala 5. studenog i završavala 20. siječnja, ali zbog nesretnog događaja brod sa staklima za harem nikada nije stigao do Carigrada.
Talijanski povjesničar Astone Gasparetto pokušao je u mletačkim arhivima identificirati brodolom. Uočio je brodolom broda Gagiana tj. Gagliana koji se zbio između Biograda i Murtera krajem listopada ili početkom studenog 1583. godine, ali se nije detaljnije pozabavio proučavanjem pronađenih dokumenata. Tek nastavak arhivskih istraživanja tijekom protekle dvije godine iznio je na svjetlost dana više stotina dokumenata kojima je potvrđena Gasparettova pretpostavka i znatno obogaćena priča o potonulom brodu.
Ime Gagliana označavalo je da brod pripada obitelji da Gagliano, a pridjev grossa značio je da je riječ o brodu nosivosti od 600 do 1000 bačava, tj. dužine oko 30-40 m.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr