• hr
  • en
  • de
  • it

Arbanasi: Nećemo rušiti naš mul!

Višegodišnja prepiska bez ikakvog odgovora od institucija naposljetku je po mještane predjela Karma, koji su samostalno odlučili obnoviti svoju lučicu, rezultirala prijavom građevinskog inspektora te odlukom u uklanjanju reparacije lučice koja im je pristigla krajem svibnja.
- Nitko nas nije pozvao na tu procjenu, a sada je uslijedilo to rješenje za skidanje betona za koje smatramo da je jako neracionalno. Raspitali smo se i doznali da bi Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša trebao biti nadležan za ovaj slučaj pa pozivamo pročelnika Matka Segarića neka dođe i neka pogleda o čemu se radi. Jer, ako nam Grad da suglasnost da ovakva lučica može ostati, to bi presjeklo ovo rješenje da moramo ukloniti beton. Jer, inspektor je rekao samo da nemamo suglasnost, nije rekao da je ovo loš rad. A ljudi se sada ovdje kupaju više nego ikad, kazao Boris Perović, jedan od mještana predjela Karma koji su krenuli u obnovu svoje lučice nakon što se ista počela urušavati zbog udaraca mora.
- A u međuvremenu Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja galopira naprijed kao slijepi konj. I mi smo nemoćni u svemu tome, zaključuje Perović, odgovarajući na pitanje o komunikaciji s Gradom kako su u ovih mjesec dana uspjeli stupiti u kontakt s pročelnikom upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Matkom Segarićem, koji im je odgovorio da 'pričekaju dok se Kalmeta ne uhoda':
- Mi smo čekali mjesec dana, a rok za rušenje objekta je već prošao, kazao je Perović.
Pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Matko Segarić o cijelom slučaju kaže pak kako se spomenuta lučica uopće ne nalazi u prostornom planu grada. Štoviše, prema planu na tom mjestu smještena je rekreacijska zona:
- Stoga, lučica kao takva ne nalazi se u prostornom planu, a Grad ne može ni ne smije izdavati nikakve suglasnosti za radove na javnom pomorskom dobru, pojasnio je Segarić, prebacujući tako lopticu o nadležnosti na neku drugu instituciju.

Izvor: www.zadarskilist.hr