• hr
  • en
  • de
  • it

Anja Hamerlitz brončana na SP u Buenos Airesu

Hrvatska jedriličarka 17-godišnja Anja Hamerlitz iz Opatije osvojila je brončanu medalju na juniorskom Svjetskom prvenstvu u klasi Laser 4.7 koje je održano u Buenos Airesu, izvijestio je u nedjelju Hrvatski jedriličarski savez.
U Buenos Airesu je više od stotinu juniora ovoga tjedna jedrilo na SP za juniorsku inačicu olimpjiskog samca. Anja je izvrsno startala, od prvog dana je bila u samom vrhu ženske konkurencije. Dva dana prije kraja čak je bila i vodeća, te se na kraju uspjela izboriti za broncu.
Anja Hamerlitz je članica JK Opatija, a jedri već niz godina. Prve kadetske korake je napravila u klasi Optimist, gdje je u više navrata osvajala nacionalne medalje, a 2010. bila je i dio kadetske reprezentacije koja je osvojila europsko momčadsko zlato. Te iste godine u pojedinačnoj konkurenciji Anja je bila četvrta na EP za klasu Optimist.
»U ovih šest dana ispred Buenos Airesa jedrili smo po svim mogućim vjetrovima. Anja je u prvoj polovici prvenstva dobro jedrila, najkonstantnije od svih konkurentica, imala je samo jedan kiks u sredini prvenstva, no i to zato što je nešto uhvatila kobilicom. Mi smo super zadovoljni sa ovom broncom, koja nam je hvala za uložen rad i trud u posljednje dvije godine«, izjavio je Anjin trener Damir Nakrst.U muškoj konkurenciji dobar su nastup imali naši juniori, Mario Novak je bio 14. a Filip Stevanović 15., dok je Endi Starić završio kao 34.

Izvor: www.novilist.hr