• hr
  • en
  • de
  • it

Anđela X preuzela vodstvo u ORC Cupu Hrvatske

Uvjerljiva pobjeda posade Branka Iljadice Rapa na jedrilici Anđela X ovoga vikenda u Zadru, na Zadar ORC Kupu, trećoj od šest regata iz serije ORC Kupa Hrvatske 2013. Slijedeća regata jedri se u rujnu u Šibeniku. U ukupnom poretku broj jedan preuzela je upravo posada Anđele X.
Prognostičari nisu bili baš previše optimistični uoči ovog vikenda, najavljivali su da vjetra neće biti u Zadarskom kanalu. I zaista, flota ORC Kupa Hrvatske dobro se načekala, i na kopnu i na moru, međutim srećom vjetra je ipak jučer i danas poslijepodne bilo dovoljno da se odjedre tri plova, više nego dovoljno da regata bude valjana i boduje se za ukupni poredak Kupa. Jučer su odjedrena dva plova po laganih pet do osam čvorova vjetra, današnji dan je donio jedan plov po oko osam čvorova vjetra, oba dana se startalo iza 14 sati.
Iako naravno na regatnom polju uzbuđenja nije manjkalo rezultati na samom vrhu su vrlo konstantni u sva tri plova. Tri pobjede je upisala posada Branka Iljadice Rape na jedrilici Anđela X i time pokazala da su definitivno hit sezone 2013.
- Pa evo, zaista još jedna odlična regata za nas. Nisam očekivao da možemo upisati tri pobjede, ali pokazalo se da nam ovaj laganiji vjetar maksimalno odgovara, nismo griješili, donosili smo dobre odluke i rezultat nije izostao. Više smo nego zadovoljni, i s puno optimizma gledamo u nastavak sezone na jesen, a prije toga nas očekuje i Svjetsko prvenstvo u Anconi krajem lipnja. - kazao je Branko Iljadica Rapo.
Drugo mjesto na Zadar ORC Kupu zauzela je posada Krešimira Đakulovića na Mareusu, a treće slovačka posada Sixtynine s Richardom Schultzom za kormilom i Ivanom Kljakovićem Gašpićem kao taktičarem.
U ukupnom poretku ORC Kupa Hrvatske vodstvo je preuzela posada Anđele X, ispred Mareusa, na trećem mjestu nalazi se posada Bartula Mišure na jedrilici Teuta.

Slijedeća regata ORC Kupa Hrvatske jedri se u Šibeniku sredinom rujna.

Izvor: www.hjs.hr