• hr
  • en
  • de
  • it

Adris RC44 Kup - još jedan dan izvrsnog jedrenja

Još jedan dan izvrsnog jedrenja na Adris RC44 Kupu u Rovinju. Nakon osam jedrenja vodstvo je preuzela britanska Aqua. Danas su regatu posjetila djeca iz rovinjskih osnovnih škola i vrtića. Sutra na VIP danu počasni gosti regate su Šime Fantela i Igor Marenić, Tina Mihelić, Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić.

Dan je počeo na najljepši mogući način. Adris RC44 Kup jutros su posjetila djeca iz rovinjskih osnovnih škola i vrtića. Nakon kratkog druženja u VIP šatoru oko 70 djece obišlo je RC44 jedrilice privezane u ACI marini. Kormilo, grinderi i vinčevi, tj.sve ono što se nekako vrti, su privukli najviše pozornosti. Nakon što su isprobali brodove djeca su se uhvatila bojica i crtanja te su oslikali četiri jedra koja će biti izložena najprije u marini, a potom u JK Maestral u Rovinju.

A ako je vjerojavati u stare izreke da se po jutru dan poznaje onda nije uopće čudno da je dan prošao izvrsno nakon tog simpatičnog jutra uz moštvo djece. Zapadnjak je zapuhao 12 do 16 čvorova snage, odjedrena su ponovno četiri plova kao i jučer, četiri uzbudljiva plova u kojima su se posade izmijenjivale u vodstvu. Prilično nezadovoljna se na kopno vratila ekipa Oracla koja je s prvog pala na peto mjesto nakon osam jedrenja. A nakon nešto slabijeg starta jučer danas je posada Aque odjedrila izvrsno, te s dvije pobjede i drugim i četvrtim mjestom preuzela vodstvo u ukupnom poretku.
- Posada je odradila odličan posao, jer smo prošlih nekoliko dana mijenjali dosta opreme na brodu i uvjeti za jedrenje su bili teški. Chris Bake je danas odlično vozio brod, i posada ga je stisnula, stoga smo zadovoljni s odličnim krajem dana i dvije pobjede - kazao je taktičar Cameron Appleton.

Španjolski Puerto Calero odradio je nešto konzervativniji dan, međutim kako su ostale posade također dosta šarale, ova je posada izbila na drugo mjesto, dok je treći švedski Artemis.
- Zadovoljni smo s današnjim rezultatima. Nama je cilj jedriti u prvih pet, no danas je bilo teže jedriti nego jučer, brzina broda nam nije bila dobra. Vjetar je bio nestabilan, međutim nadmetanje je bilo sjajno. Nadamo se da ćemo ostati u najbolje tri posade, znamo da će to biti teško, pa idemo plov po plov - rekao je Jose Maria Ponce, član posade Puerto Calera.

Sutra je VIP dan Adris RC44 Kupa. Između ostalih među uzvanicima su i nabolji hrvatski jedriličari olimpijskih klasa. Počasni gosti regate sutra će tako biti Šime Fantela i Igor Marenić, Tina Mihelić, Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić.

Izvor: www.hjs.hr