• hr
  • en
  • de
  • it

ADRIATIC BOAT SHOW 2013.

Peto izdanje međunarodnog sajma Adriatic Boat Show održat će se u atraktivnom predljetnom terminu od 9. do 12. svibnja, i to po prvi puta u jedinstvenom ambijentu šibenske Rive, u samom srcu Krešimirova grada. Organizator ABS-a je NCP - Nautički Centar Prgin.

Sajam će za posjetitelje biti otvoren svaki dan od 11 do 19 sati, a u petak do 21 sat, dok je radno vrijeme sajma za agente i izlagače od 9 do 20 sati.

NOVA ATRAKTIVNA LOKACIJA NA ŠIBENSKOJ RIVI
Nova lokacija u srcu Šibenika donosi niz prednosti za posjetitelje i izlagače; olakšana je logistika, a pristup sajmu za izlagače i posjetitelje puno je lakši što će ABS približiti široj publici. Nova lokacija sajma sjajna je prilika za promociju Šibenika kao atraktivne nautičke i turističke destinacije. Organizatori sajma uspostavili su kvalitetan kontakt s hotelima, marinama i Turističkom zajednicom pa će agenti i izlagači na sajmu imati priliku vidjeti sve turističke adute šibenske regije.
Na šibenskoj Rivi i pontonima ove će godine biti izloženo više od 100 novih i rabljenih plovila. Nastup na sajmu potvrdili su brojni proizvođači nautičke i brodske opreme, a ove godine u puno većem broju predstavit će se i tvrtke s nautičkom odjećom i obućom. Forte sajma je i izvanredna ponuda jedrilica; nove modele u Šibeniku među ostalima će izložiti Jeanneau, Benneteau, Grand Soleil, Salona i Delphia, a bit će predstavljeni i dvotrupci branda Lagoon.

DOBRODOŠLI NA ABS 2013.!
ADRIATIC BOAT SHOW i ove će godine predstaviti sajamsku ponudu koja uključuje domaće i inozemne proizvođače i zastupnike jahti i motornih plovila, jedrilica i gumenjaka, nautičke opreme, brodskih i vanbrodskih motora, sportske odjeće i obuće, ribolovnog i ronilačkog pribora, rabljenih plovila i opreme, te neizostavnu ponudu osiguravatelja, leasing i financijskih kuća.
Svim sponzorima i izlagačima osigurat ćemo značajnu zastupljenost u medijima kako bi sudjelovanjem na ABS-u ostvarili što bolje poslovne rezultate. Za izlagače i posjetitelje kao i do sada pripremamo niz sportsko-zabavnih sadržaja, gastronomskih užitaka i vrhunsku zabavu u atraktivnom ambijentu, ovoga puta u samome centru Šibenika.

3. NAUTIČKI FORUM
Kongresni program i stručni skupovi čine značajan segment ABS-a i ove godine. U sklopu sajma biti će održan 3. Nautički forum, na kojem će se među ostalim raspravljati o tome kako će se ulazak RH u EU odraziti na poslovanje u praksi, što donošenje nove Strategije za razvoj turizma RH znači za razvoj nautičkog turizma u narednih sedam godina te što sve donose novi projekti i investicije u nautičkom turizmu.
Za vrijeme ABS-a, a u organizaciji Hrvatskog kluba putnika u Šibeniku, po drugi puta će se održati i putopisni spektakl Croatian Travel Festival koji će okupiti brojne turističke novinare i putopisce. Prilika je to za upoznavanje bogatstava našeg zavičaja, kao i inspiracija za neka nova putovanja i iskustva.

SAJAM CHARTER JAHTI S POSADOM
Adriatic Boat Show profilirao se kao jedini sajam u Hrvatskoj na kojem se predstavlja kompletna ponuda jahti za iznajmljivanje s posadom - propulzivni segment nautičkog tržišta koji u našoj zemlji, krizi usprkos, bilježi konstantan rast i za kojega još uvijek vlada veća ponuda od potražnje. Agenti i klijenti na jednome će mjestu tako imati priliku vidjeti kvalitetan presjek ponude jahti za iznajmljivanje, na kojima će biti i osoblje, odnosno posada, koja će prezentirati svoje usluge i potencijalnim klijentima iz prve ruke dati odgovore na sva pitanja. Ove godine u Šibenik dolaze najjači agenti iz SAD-a, Velike Britanije, Australije, Italije, Turske, Norveške, Monaca, Belgije, Grčke, Slovenije i Hrvatske. Ovaj segment sajamske ponude ABS organizira u suradnji s jednom od vodećih tvrtki iz te branše u Hrvatskoj - agencijom Fortuna Cruising iz Splita.

Izvor: www.adriaticboatshow.com