• hr
  • en
  • de
  • it

ACI: bruto dobit u prvih devet mjeseci pala 19 posto

ACI d.d. objavio je izvješće za prvih devet mjeseci ove godine.
Društvo je ostvarilo bruto dobit u iznosu od 31,2 milijuna kuna, što je za 7,4 milijuna kuna, odnosno 19 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u izvješću kompanije.
Dobit od poslovne aktivnosti iznosi 30,7 milijuna kuna dok je dobit of financijskih aktivnosti 479,2 tisuće kuna.
Ukupni prihodi iznosili su 161,3 milijuna kuna, što je manje od planiranih 180 milijuna kuna.
Poslovni prihodi iznosili su 157,7 milijuna kuna, te su za 2 posto niži u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Najveći udio u poslovnim prihodima ima prihod od stalnog veza, koji sa 47 posto udjela u ukupnim poslovnim prihodima ima povećanje od 3 posto u odnosu na isto razdoblje lani.
Prihodi od dnevnog veza, koju čine 30 posto poslovnih prihoda, porasli su za 4 posto.
Najveći porast imali su prihodi od dnevnog veza, čak 16 posto, a najveći pad prihoda bilježe zakup, sporedne djelatnosti i usluge nautičarima.
Najveći udio u poslovnim rashodima za prvih devet mjeseci 2013. godine odnosi se na amortizaciju s učešćem od 33%. Troškovi osoblja učestvuju u ukupnim poslovnim rashodima sa 31%, ostali vanjski troškovi usluga učestvuju sa 17%, materijalni troškovi sa 7%, ostali troškovi sa 5%, pomorsko dobro - koncesija sa 3%, trošak osiguranja, ostali poslovni rashodi sa 2%, te vrijednosno usklađenje dugotrajne i kratkotrajne imovine i troškovi osiguranja sa po 1% učešća u poslovnim rashodima prvih devet mjeseci 2013. godine.

Izvor: www.index.hr