• hr
  • en
  • de
  • it

"Vitar" narastao na 50 članova

Tijekom prve redovite Skupštine Pomorskog kluba Vitar u Brni, osnovanog prije šest mjeseci, o dosadašnjem je radu govorio predsjednik Vitra Jadran Pecotić. O predočenoj su aktivnosti svi nazočni izrazili zadovoljstvo jer je kroz masovnost aktivno populariziran jedriličarski sport.
- U lipnju ove godine smo započeli s jedrenjem uz veliki odaziv školske djece, čak iznad očekivanja. To je stvorilo sportsku sekciju jedriličara jer uvala Brna nudi prirodne uvjete i ljepotu podmorja te mogućnosti jedrenja i drugih aktivnosti tokom cijele godine - kazao je predsjednik Pomorskog kluba „Vitar" Pecotić.
Potomci ribara i pomoraca iz Smokvice pomogli su da klub Vitar odavde krene te da prva djeca iz Smokvice i Brne zajedre jedrilicama kluba. Od osnutka kluba narasli smo na 50 članova, od toga 24 mlada jedriličara s 10 jedrilica, rekao je Pecotić na Skupštini na kojoj su usvojeni planovi razvoja u 2016. Tako se uz sportsko jedrenje planira širenje aktivnosti i okupljanje vlasnika tradicionalnih korčulanskih bracera i gajeta na jedra te njegovanje dijelom zaboravljene vještine predaka.
- Kroz predavanja mladima započeli smo sekciju podvodne fotografije i sportskog ronjenja. Interesira nas i briga za okoliš i čistoću mora i morskoga dna te ljubav za brodomodelarstvom - ističe predsjednik kluba koji uz Brnu planira u 2016. proširiti aktivnosti i na ostala mjesta na otoku Korčuli. Planiraju i sudjelovati na jedriličarskim natjecanjima na nacionalnoj razini, a klub je već ovog ljeta ugostio mnoge turiste i prijatelje jedrenja čime je vidno pridonio i razvoju sportskog turizma. Zahvaljujući suradnji sa splitskim JK Mornar djeca su posjetila vršnjake u Splitu te po prvi put jedrila izvan rodnog mjesta i otoka.
Mnogi se sa simpatijama sjećaju da su članovi Vitra uz blagdan Velike Gospe organizirali regatu u Brni i stvorili manje prihode za velike popravke na jedrilicama jer su izrađivali suvenire.

Izvor: www.dubrovacki.hr