• hr
  • en
  • de
  • it

´Robby´ se nasukao, brodolomci spašeni

Njemačka motorna jahta s dva člana posade, njemačkih državljana, nasukala se jučer na otočić Babuljaši, kod otoka Žut, pri čemu je more prodrlo u plovilo, a posadu su spasili pripadnici šibenske Lučke kapetanije.
Dojava o nasukavanju njemačke jahte pod nazivom „Robby", dugačke 13 metara, zaprimljena je  u 9,30 sati u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) u Rijeci, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.
Trup jahte se oštetio, a u plovilo je prodrlo more.
Djelatnici Lučke kapetanije Šibenik odmah su isplovili prema mjestu nasukanja, a angažirano je i privatno plovilo iz marine na otoku Žut, opremljeno uređajem za ispumpavanje.
Djelatnici šibenske Kapetanije njemačke brodlomce su prebacili na plovilo Kapetanije.
Nakon što je voda ispumpana iz motorne jahte, plovilo je osigurano od potonuća u prikladnoj plićini susjednog otočića Bikarijica. Djelatnici šibenske Lučke kapetanije nisu ustanovili onečišćenje mora, te su nakon obavljenog očevida, zapovjedniku, a ujedno i vlasniku njemačke jahte naložili komercijalno odsukavanje i tegalj do remontne pozicije, gdje je nastavljen očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, navode iz Ministarstva.

Izvor: www.slobodnadlmacija.hr