• hr
  • en
  • de
  • it

˝Korčula˝ dva sata kružila ispred Hvara

Zbog kvara na stroju i oštećenja kormila “Jadrolinijin” trajekt “Korčula” sa 75 putnika na palubi i 30 vozila u garaži tijekom nedjelje je gotovo dva sata kružio znatno smanjenom brzinom ispred otoka Hvara.

Havarija se dogodila oko 12.15 sati tijekom plovidbe iz Splita prema Veloj Luci, priopćeno je iz Ministarstva mora, nakon čega su, kako se neslužbeno doznaje, iz Hvara upućeni ronioci koji su utvrdili da je brod pretrpio značajna oštećenja, a spominje se i gubitak lijevog lista kormila.

Posada je oko 14 sati otklonila kvar na stroju, pa se trajekt oko 16.15 sati vratio u splitsku luku gdje je ostao privezan do noći, a tijekom ponedjeljka bi trebao otploviti na dokovanje.

Putnici su se prekrcali na trajekt “Lastovo” koji je tada, zajedno s putnicima i vozilima na poslijepodnevnoj relaciji za Velu Luku i Ubli, isplovio prema odredištima na Korčuli i Lastovu gdje je doplovio kasno navečer, što je za neke od njih produljilo putovanje za najmanje šest sati.

Nedjeljna havarija “Korčule”, izgrađene 2007. u Grčkoj, nije prvi takav slučaj na tom brodu kupljenom u ljeto 2008. godine za 17,2 milijuna eura.

Od dolaska trajekta u Jadran zabilježene su brojne teškoće sa strojevima, ukrcajnom rampom i drugim dijelovima, pa se “Korčula” pokazala potpuno nepouzdanom za našu najdužu, ali i najzahtjevniju lokalnu liniju od Splita prema Veloj Luci i Lastovu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr