• hr
  • en
  • de
  • it

‘Vibrant Curiosity’ posjetio Korčulu

Nakon najveće privatne jahte na svijetu, "Eclipse" Romana Abramoviča, dugačke gotovo 120 metara, južni Jadran posjetila je još jedna među najvećim jahtama na svijetu. Naime, u Korčulu je uplovila jahta "Vibrant Curiosity" u vlasništvu njemačkog milijunaša Reinholda Würtha, dugačka više od 85 metara i vrijedna 100 milijuna američkih dolara. Nakon što je u ponedjeljak isplovila iz korčulanske luke, jahta se zaputila prema Otrantu.
Snaga motora na jahti je impresivnih 4680 konjskih snaga.
Reinhold Würth, kojega nazivaju i tajkunom vijaka, inače je poznati njemački biznismen koji je s 19 godina preuzeo skromnu očevu tvrtku i od nje napravio svjetski poznatu kompaniju Adolph Würth Group, danas svjetsku korporaciju za proizvodnju vijaka. Morsku ljepoticu "Vibrant Curiosity", uz helidrom, krasi i 4680 konjskih snaga, luksuzne kabine koje mogu primiti do 14 gostiju, a može razviti brzinu od 18,5 čvorova.
Würthovo bogatstvo procjenjuje se na 5,3 milijarde dolara, te njime zauzima 196. mjesto na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu. Sa 77 godina, njemački biznismen ne odustaje od vožnje svoga Harleyja Davidsona te i dalje pilotira svojim zrakoplovima. Uz ljubav prema motorima, jahtama i zrakoplovima, Würth je i strastveni kolekcionar umjetničkih djela, među kojima su i ona Muncha i Picassa.

Uvala za diskreciju
Ovom impresivnom jahtom Roman Abramovič je uplovio u uvalu Soline, inače omiljeno mjesto svih svjetskih zvijezda kada dođu s jahtama, poput Beyonce, Toma Cruisea, Bona Voxa, Georgea Clooneyja, princeze od Monaca, Tine Turner, Bernieja Ecclestonea i mnogih drugih. Uvala Soline elitan je dio otoka i grada Korčule, te svake godine ugosti sve zvijezde na putu iz Dubrovnika u Hvar ili obrnuto. Zaljev Soline omogućuje stopostotnu diskreciju, te se nalazi na svim kartama skipera kada dolaze na Korčulu s poznatim gostima.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr