• hr
  • en
  • de
  • it

‘Marinetekovi’ pontoni za marinu na Cipru

Šibenska tvrtka "Marinetek NCP", koju je zajedno s Fincima utemeljio Goran Prgin, vlasnik Nautičkog centra "Prgin", sudjelovat će u gradnji jedne od najluksuznijih marina na Mediteranu koja se trenutno gradi u Limassolu na Cipru, potvrdio nam je to direktor Marineteka Boris Miškić.
- Nakon dugotrajnih pregovora konačno smo ugovorili gradnju i instalaciju čak 47 pontona širine tri i pol i dužine 16 metara. Riječ je o trenutno najvećoj marini koja se gradi u istočnom Mediteranu. Osmišljena kako bi se uklopila s povijesnom gradskom lukom i starom gradskom jezgrom, Limassol marina će biti jedna od najekskluzivnijih na Mediteranu dizajnirana od svjetski poznatih arhitekata i dizajnera. Naravno da smo ponosni što ćemo sudjelovati u realizaciji jednog takvog projekta - rekao nam je direktor Miškić.
- S gradnjom pontona startamo odmah, a isporuka tih tzv. Marinetek Premium pontona je do kraja studenoga. Na Cipar ćemo ih dopremiti brodovima, a dovršetak instalacija pontona i svih sidrenih sustava obavit će se u siječnju iduće godine. Ukupna vrijednost ovog posla zajedno s transportom, dobavom dodatne opreme i instalacijom procjenjuje se na 1,4 milijuna eura, što je velik posao za ovu malu tvrtku koja zapošljava samo 12 radnika - kaže Miškić.
On ističe da ga posebno veseli što je ovim ugovorom potvrđena dugogodišnja vrlo uspješna suradnja sa Camper&Nicholsons Marinas, svjetski poznatom tvrtkom koja je kao partner preuzela vođenje gradnje maritinog dijela ove marine, a koja će nakon završetka preuzeti i upravljanje Limassol marinom. Riječ je o marini koja će imati 650 vezova u kojoj će se moći vezati plovila dužine od šest stotina metara.

Uvod s valobranom na Malti
Uvod za ovaj posao Šibenčana na Cipru bio je gradnja plutajućeg valobrana za marinu Kalkaru na Malti.
- Riječ je o malom servisnom brodogradilištu s 200 vezova, a koje će zbog geografskog položaja Malte i njene bogate povijesne i kulturne baštine postati odredište za brodove tijekom cijele godine.
Valobran i plutajući pristupni gat sa svim elementima i opremom isporučeni su u lipnju. Radove na sidrenju valobranskog i pristupnog plutajućeg gata povjereni su našem partneru splitskoj tvrtki "Dubina inžinjering" - kazao nam je Boris Miškić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr