• hr
  • en
  • de
  • it

80 novih vezova za Novi Vinodolski

Predstoji još kancelarijskih priprema za gradnju marine, no građevinski strojevi mogli bi krenuti na proljeće. Proračun povećan s 32,5 milijuna kuna na 33,7 milijuna kuna 

Marina u uvali Muroskva u Novom Vinodolskom još je jedan korak bliže realizaciji. Gradsko vijeće Novog Vinodolskog jednoglasno je podržalo izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Novi Vinodolski, čime je prostorna dokumentacija otvorila vrata investiciji.
Iako se kolokvijalno budući nautički sadržaj u uvali Muroskva naziva marinom, puni naziv Muroskve je luka otvorena za javni promet lokalnog značaja. U sklopu nautičkog centra na istočnom ulazu u Novi Vinodolski naći će se mjesta za operativni dio, gdje će moći pristajati izletnički brodovi i interventna plovila. U drugom dijelu bit će komunalni dio namijenjen plovilima domicilnog stanovništva te nautički dio koji će biti ono što nazivamo marinom. Predstoji detaljno projektiranje luke. Izmjenama prostornog plana broj vezova u budućoj marini u uvali na istočnom ulazu u Novi Vinodolski je povećan sa 60 na 80. Poznato je da će se naći mjesta za manje ugostiteljske sadržaje, da je nedavno asfaltirana prometnica koja će spajati Jadransku magistralu s marinom unesena u planove. Predstoji još kancelarijskih priprema za gradnju marine, no građevinski strojevi mogli bi krenuti na proljeće. U sklopu izmjena prostornog plana usklađena je i trasa buduće autoceste prema Žutoj Lokvi s planovima Hrvatskih autocesta.

Izvor: www.novilist.hr