• hr
  • en
  • de
  • it

3. Pula Boat Fair svečano otvoren

Svečanim otvorenjem danas je počeo 3. Pula Boat Fair (PBF) - međunarodni sajam proizvođača i distributera brodske opreme i brodova. Prigodni program započeo je s nekoliko riječi od strane predstavnika organizatora te posebnih uzvanika i gostiju.

Organizator sajma je HGK-Županijska komora Pula, dok je tehnički organizator pulska tvrtka Motortech Consulting.

Ovogodišnje izdanje sajma održava se na novoj atraktivnoj lokaciji marine Veruda koja pruža mogućnost izlaganja brodica na suhom vezu i u moru, atraktivnu lokaciju za izlagače pod velikim šatorom te veliki parking za posjetitelje.

Poseban program sajma prvoga dana započeo je promocijom vatrogasnog broda proizvođača Tehnomont d.d. iz Pule. Prezentirane su performanse plovila na moru uz nazočnost brojnih uzvanika. Zatim su uslijedila predavanja Brodarskog instituta d.o.o. iz Zagreba. Temu „Osnivanje modernog izletničkog broda katamaranskog tipa za riječnu plovidbu" prezentirao je Mislav Bezovnik, a „Projektiranje konstrukcije putničkog katamarana" predstavio je Marin Reljić.

Sajam PBF ima istaknuti međunarodni karakter. Nazočne su tvrtke iz ukupno 11 zemalja. Osim kao izlagači, neke su tvrtke došle isključivo zbog velikog interesa za Business2Business međunarodne poslovne susrete koji će se održati u četvrtak od 10 do 17 sati također pod velikim šatorom. Međunarodni karakter sajam je poprimio i zahvaljujući projektu Adriatic Economic Cluster Club čiji je nositelj, pored ostalih, i HGK ŽK Pula.

PBF nudi raznoliku ponudu proizvoda i usluga koje se vežu uz more i brodice. Osim toga, može se prošetati do prvih vezova i pogledati više od 20 plovila na moru, ali i razgledati posebne brendove automobila. Posjetitelji sajma mogu vidjeti vrhunske modele automobila marki Jaguar, Infinity, Range Rover, Ford, Citroen koje predstavlja tvrtka Grand Auto d.o.o. iz Pule, a tvrtka Motor.Teh Auto najnovije modele Suzukija.

Ulaznica za sajam iznosi 20 kuna uz koju svaki posjetitelj dobiva katalog sajma. Kupnjom ulaznice sudjeluje se u nagradnoj igri, a nagrada koja će se izvlačiti u subotu je vanbrodski motor.
Sajam je otvoren za sve posjetitelje od 10 do 19 sati.

Info: www.pulaboat.com