• hr
  • en
  • de
  • it

31.08.2010. Saharun najposjećeniji

Saharun najposjećeniji od zaštićenih prirodnih vrijednosti u Zadarskoj županiji

Sve je više turista koji dane svojega odmora žele provesti aktivno. Tako je ovoga ljeta broj posjetitelja lokalitetima koji su pod posebnom zaštitom kao iznimne prirodne vrijednosti veći nego ikad.
Od 18 lokaliteta zaštićenih kao posebne prirodne vrijednosti Zadarske županije najposjećenija je dugootočna uvala Saharun, a potom kanjon Zrmanje, saznaje Radio Zadar .
- Uvala Saharun je na najadekvatiniji način turistički valorizirana. Tamo smo postavili ogradu koja brani kupače od onih koji bi se htjeli sidriti, postoji i sidrište za koje smo dobili koncesiju od županije na pet godina, postavljene su kante za otpad i eko wc-i, tu su i čuvari, prodaju se piće i sladoled, dakle mislim da ta plaža ima sadržaj.
Što se tiče kanjona rijeke Zrmanje četiri koncesionara imaju dozvole za prijevoz gostiju, a individualne posjetitelje će dočekati naši ljubazni rendžeri s lecima i naplatiti im ulaznicu - kaže ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije Mirko Đinđić.
Ustanova dosta radi i na popularizaciji ornitoloških lokaliteta na Pagu. Nedavno su tiskali i vodič za promatranje ptica, a odnosi se na Malo, Veliko i Kolanjsko blato.

Izvor: www.ezadar.hr