• hr
  • en
  • de
  • it

31.08.2010. Bambi nakon prvog dana zauzima osmo mjesto

Fantastični uvjeti za jedrenje obilježili su prvi dan svjetskog prvenstva za klasu FINN u San Fraciscu. Sunčano sa stabilnim vjetrom, koji je kako je dan odmicao dosezao brzinu od 25 čvorova omogućio je uzbudljivo ali fizički izuzetno zahtjevno jedrenje. Naši jedriličari imali su polovično dobar dan. Ivan Kljaković Gašpić (3, 15), aktualni dvostruki europski prvak i prvoplasirani na svjetskim ljestvicama u klasi FINN, u prvom jedrenju je bio odličan 3. dok je u drugom jedrenju kada je vjetra osjetno pojačao stigao na cilj kao 15. ukupno su mi ovi ulazi donijeli 8. mjesto. Marin Mišura (26, 4) nakon vrlo lošeg starta u prvom jedrenju nije se uspio oporaviti te je upisao 26. mjesto. Međutim u drugom jedrenju, po jačem vjeru stigao je na cilj odličan četvrti i trenutno je na 13. mjestu. Josip Olujić (, treći naš predstavnik na ovom natjecanju, nakon što je na netom završenom juniorskom prvenstvu zauzeo 6. mjesto, okušao se i među seniorima i trenutno je na za njega odličnom 32. mjestu.
Trenutno je u vodstvu španjolac Rafa Trujillo, na drugom mjestu je amerikanac Zach Riley, a treće mjesto zauzima britanac Scott Giles.
Kakav status imaju hrvatski jedriličari u klasi finn dokazuju i ekskluzivni video intervju na hrvatskom jeziku Ivana Kljakovića Gašpića i Marina Mišure, kojeg je osiguralo međunarodno udruženje klase finn u suradnji sa Sailgroove TV.

Izvor: www.hjs.hr